Móri szörpök a világpiacon – érdekességek városunkról

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Talán ma is érdekesek lehetnek Mór 20. századi történetével kapcsolatban az ide telepített ipari-mezőgazdasági létesítményekről szóló régi híradások – mint például ez, 1980-ból:

FEJÉR MEGYEI  HÍRLAP

Valójában csak most kezdődik a nagyüzem Fejér megye egyetlen, hazánk egyik legifjabb szörpüzemében.

Egy szerencsés ötlet szülötte ez a létesítmény. A Móri Állami Gazdaság vezetőit az az egyszerű körülmény indította, hogy a nagyüzem területén, de a környéken is tetemes mennyiségű gyümölcshulladék „termelődik”, amit kár veszni hagyni.

A közgazdasági igazgató-helyettes szerint egész évre 3700 tonna szörpöt programoztak az üzemben, ami 5,6 millió palackot jelent. Félév alatt 1890 tonnát gyártottak, terven felül 1,1 százalékkal többet.

Az export mennyisége az év végére eléri a 3 millió palackot. Ez nagy szó, ha nem felejtjük, hogy ez az üzem csak nem régen jelentkezett termékeivel a világpiacon.

Ahogyan egykor márka lett a móri ezerjó, a móri leányka és a többiek, úgy most minden remény megvan arra, hogy a móri szörpök is fölkerüljenek a legjobbak sorába.”

Forrás:Library.hungaricana.hu/Tolna Megyei Népújság, 1980. augusztus (30. évfolyam, 179-204. szám)  / 1980-08-14 / 190. szám

Kiemelések tőlem -a szerk.

1 komment a "Móri szörpök a világpiacon – érdekességek városunkról"

  1. Üdv,finom a móri szörp csak vìzpumpafogóval tudom felnyitni a zárókupakját! 🙂 2021.03.15.

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*