“Rostos ivólevek” a Móri Állami Gazdaságból

Népszerű ajánlatok

/Kajszibarack – Forrás: wikipedia, fotó:Fir0002/

Talán ma is érdekesek lehetnek a Mórral és környékével kapcsolatos régi  híradások, érdekességek… – mint például ez az újságcikk, amely  1987-ben íródott az akkori Móri Állami Gazdaságról:

Rostos ivólevek

Rostos ivólevekkel bővítette termékeinek választékát a Móri Állami Gazdaság. 35 millió forintos költséggel feldolgozóüzemet épített, s Móric” néven őszibarack-, kajszi-, meggy- és szilvalé palackozást kezdte meg.

Mivel rostos gyümölcslevekből nagy a választék a hazai boltokban, a móriak termékeik különleges minőségével és alacsony árával igyekeznek versenyképesek lenni. A dobozos csomagolás helyett az olcsóbb palackozást választották, a minőséget pedig úgy szavatolják, hogy az optimális érési állapotban leszedett gyümölcsöt saját 400 hektáros ültetvényük termését — már a szüretet követő órákban feldolgozzák.

A „Móric” rostos ivólevekből az idén 4 ezer hektolitert készítenek, jövőre 10— 15 ezer hektoliternyit küldenek a boltokba és a gyermekélelmezési vállalatoknak, azt követően pedig már (évi 30 ezer hektolitert palackoznak.

Az 1988-as idényben újabb feldolgozott termékkel jelenik meg a piacon a gazdaság, megkezdi a Nyugat- Európában keresett aszeptikus — csíramentes — gyümölcsvelő előállítását. Ezt a terméket elsősorban exportra szánja. (MTI) “

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/ Észak-Magyarország, 1987. október (43. évfolyam, 231-257. szám)  / 1987-10-03 / 233. szám

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "“Rostos ivólevek” a Móri Állami Gazdaságból"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*