“Emberölés szerelemféltésből?” – Egy 2010-es móri tragédiáról

Népszerű ajánlatok

/A kép eredeti felirata: “Rendőrök vizsgálják a bűntett helyszínét, mintegy 200 méterre attól a helytől, ahol 2002-ben nyolc embert gyilkoltak meg a bankrablók. FOTÓ: MTI”/

FIGYELEM! AZ ITT LEÍRTAK TÖBBEK ÉRZÉKENYSÉGÉT SÉRTHETIK! Ha ön is közéjük tartozik, NE olvassa el!

18 ÉV ALATTIAKNAK NEM AJÁNLJUK!

2010. nyarán Móron a Dózsa György utcában egy helyi férfi megölte feleségét, majd önmagával is végzett.  A tragédiára nyilván sokan emlékeznek. A sajtó így számolt be akkor erről:

“Többször rálőtt a feleségére egy férfi tegnap Móron egy panelházi lakásban, majd a szemközti garázsban öngyilkosságot követett el; mindketten a helyszínen meghaltak. A rendőrség szerint szerelemféltés állhat a bűncselekmény hátterében.

MÓR

-MTI-

A mentőszolgálathoz 9 óra után néhány perccel érkezett bejelentés lövöldözésről mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A móri mentőállomás közelében lévő panelházhoz rövid idő alatt két mentőautó, majd egy mentőhelikopter érkezett.

A 63 éves férfin már nem lehetett segíteni; életveszélyes állapotba került 42 éves feleségét a mentők mintegy fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de a az erőfeszítések ellenére meghalt.

Az elsődleges információk alapján a Fejér megyei nyomozók megállapították, hogy a férfi és a között nézeteltérés alakult ki 16 éves lányuk jelenlétében móri lakásukban. A férfi egy engedély nélkül tartott, kis kaliberű fegyverrel többször lőtt az asszonyra, majd a lakóházzal szemközti garázsukban önmagával is végzett.

A nyomozók az eddigi információk alapján azt feltételezik, hogy a bűncselekmény hátterében szerelemféltés áll. Környékbeli lakók szerint a férfit és a nőt tisztességes, jórava embereknek ismerték meg; hányan megemlítették, hogy a házaspár állítólag válni készült.

A házaspár árván maradt 16 éves lányának és 17 éves fiának a móri önkormányzat rendkívüli segélyt ad. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben emberölés miatt folytat nyomozást. A bűncselekmény a móri zsa György úton történt, mintegy 200 méterre attól a helytől, ahol 2002-ben nyolc embert öltek meg egy bankfiókban.”

Forrás: Library.hungaricana.hu/Délmagyarország, 2010. július (100. évfolyam, 151-177. szám) /2010-07-21 / 168. szám

Írj Te először kommentet "“Emberölés szerelemféltésből?” – Egy 2010-es móri tragédiáról"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*