“A móriak nem tettek csodát, eredményeik mégis kitűnőek”

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Borospince Móron 1953-ban. Forrás: Fortepan.hu/Építész/

Talán ma is érdekesek lehetnek a Mórral és környékével kapcsolatos régi  híradások, érdekességek… – mint például ez az újságcikk, amely  1982-ben íródott az akkori Móri Állami Gazdaságról:

SZOMSZÉDOLÁS

FEJÉR MEGYEI HÍRLAP

Amikor az 1982. évi tervet készítették a Móri Állami Gazdaság vezetői, a gazdasági szabályozók szigorodását is figyelembe vették és tudták: roppant nehéz lesz az 1981-ben elért eredményeket megismételni. Volt, aki mondta is: csodát kellene tenni, miként a mítoszi Dionüszosz, aki hiúzok, párducok, tigrisek látomásával büntette meg azokat, akik mértéktelenül fogyasztották a bort.

A móriak nem tettek csodát, eredményeik mégis kitűnőek. Az idei évük eredményesebb lesz, mint az 1981. év volt. Nem végleges adatok szerint a termelést 13-14, az árbevételt 14-14,5 százalékkal, a gazdasági tiszta eredményt pedig 15 százalékkal tudták növelni.

Igen nehéz körülmények között teljesítették a dollárelszámoláexportot, de mindent megtettek azért is, hogy a móri bor, amely kitűnő világhírnévnek örvend több mint száz esztendeje, megőrizze a helyét a világpiacon. “

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/ Tolna Megyei Népújság, 1982. december (32. évfolyam, 282-306. szám)  / 1982-12-29 / 304. szám

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "“A móriak nem tettek csodát, eredményeik mégis kitűnőek”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*