Mitől különleges? A móri Pimpinella Masszázs az Ayurvedikus masszázsról

Népszerű ajánlatok

Sokan kérdezitek tőlem nap, mint nap, hogy mi az, ami megkülönbözteti az ayurvedikus masszázst a frissítő svédmasszázstól?

Az első különbség a masszázshoz használt vivőanyag, azaz olaj vagy krém. Az ayruvedikus masszázsok esetén kizárólag 100% tisztaságú, extra szűz, hidegen sajtolt növényi olajakat használunk. Ennek magyarázata az, hogy másod- vagy melegsajtolással nyert olajok a hidegen sajtolt olajokkal szemben nem tartalmaznak elegendő hatóanyagot.

Következő különbség, hogy ayurvedikus masszázsok esetén az olajokat az adott személy alkat típusának megfelelően választjuk ki. Az Ayurveda filozófiája szerint az embert ugyanúgy, ahogy mindent ezen a Földön, 5 őselem alkot. Ezek az éter, a levegő, a tűz, a víz és a föld. Mindenkiben jelen vannak ezen elemek tulajdonságai, például a levegő száraz hatása, a tűz égető érzése, a víz nyugtató és olajozó hatása, valamint a föld szilárdsága, stabilitása. Nem csak fizikai jellemvonásokként jelennek meg az elemek hatásai, hanem személyiségjegyekben, mentális vonásokban. Az alapján, hogy kiben melyik elem van jelen dominánsabban, különböző Ayurvedikus személyiség- és testtípusokról beszélünk.

Minden ayurvedikus masszázs előtt fontos az ayurvedikus terapeutának megállapítani, hogy az adott személynek milyen testalkata van, ugyanis ettől függően választunk a kezeléshez olajat. Például egy levegő-éter, ún. Vata típusú ember, aki a levegőnek megfelelően gyors, izgő-mozgó, örökösen mozgásban lévő, szárazabb bőrű, feszültebb személy, számára az a legmegfelelőbb olaj, amely ezt a vibrálást lenyugtatja. Egy tűz típusú, ún. Pitta ember, aki forrófejű, szenvedélyes, sokszor ideges és ingerült, külsőleg világos komplexummal rendelkező ember (világos szemszín, hajszín és bőrszín, érzékeny bőr) számára az a jó olaj, amely ezt a forrongást lehűti. A víz-föld típusú, ún. Kapha ember, aki lusta, lassú, nagyon türelmes és toleráns, számára olyan olajat választunk, ami felrázza az egyhangúságból. El lehet képzelni, mi történik akkor, ha egy amúgy is tűz domináltságú embert melegítő hatású olajjal kezelünk. Nem az egyensúlyt váltjuk ki és erősítjük ez által, hanem a tüzet fokozzuk és váltunk ki kellemetlen érzeteket.

Az ayurvedikus masszázs egy hőterápia is egyben, mert a masszázs során meleg olajat használunk. A masszázst mindig egy puhító, melegítő eljárás zárja, amely lehet például gőzölés. A meleg gőzölés célja a lazítás és az izomfeszültségek oldása, a szervezet méregtelenítésének segítése. A gőzölés során verejtékezni kezdünk, így segítjük a méreganyagok eltávozását.

Az ayurvedikus masszázsok során bő olajmennyiséget használunk.

Nálam elérhető ayurvedikus masszázsok:

-abhyanga: teljes testmasszázs

-udwartana: nyirokmasszázs gyógynövény porral

-pad-abhyanga: lábmasszázs

-shiro-abhyanga: fej-váll-nyak marmapontos kezelés

Természetesen a többi masszázsnak is megvannak a jó tulajdonságai.

Bejelentkezés: Farkas Eszter Katalin, Pimpinella masszázs 06 20 361 1555 vagy facebookon (https://www.facebook.com/farkasesztikati)

Cím: 8060 Mór, Martinovics u. 1.

Írj Te először kommentet "Mitől különleges? A móri Pimpinella Masszázs az Ayurvedikus masszázsról"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*