Átadták a református óvodát és minibölcsődét Móron

Népszerű ajánlatok

/MTI fotó/Vasvári Tamás/

Az óvodafejlesztési program és más támogatások segítségével az elmúlt években 71 református óvoda épült, illetve újult meg Magyarországon – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden, amikor egy új református óvodát és minibölcsődét adott át Móron.

A kedden átadott új építésű móri óvodában ötven, a minibölcsődében pedig hét gyermeket gondoznak, az intézmény különböző pályázati támogatásokból 736 millió forintból készült el.

Naszályi Orsolya, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a kétcsoportos óvodában és a minibölcsődében kilenc új munkahely is létrejött. Az intézményben tálalókonyhát, sószobát, tornaszobát és logopédiai szobát is kialakítottak.

Az épület akadálymentesített, hőszivattyúval, napelemmel és gázfűtéssel ellátott, a hátsó kertben egymástól elkülönítve készült el az óvodai és a bölcsődei játszóudvar.

Az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde elnevezéssel a helyi egyházközség egy korábbi, köztiszteletben álló lelkésznek állított emléket.

Az óvoda átadása alkalmából Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a helyi református templomban.

-MTI-

MTI fotó/Vasvári Tamás

Írj Te először kommentet "Átadták a református óvodát és minibölcsődét Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*