1 nagy arany, 42 arany a Szent György-napi Borversenyen Móron

Népszerű ajánlatok

/A díjazottak – Köszönjük a képet Hrubos Zsoltnak!/

A Szent György-napi Borversenyt és az eredményhirdetést április 26-án, pénteken este az Erzsébet téri Művelődési Házban tartották. Ezúttal 38 termelő 167 borát bírálták, közülük 157 tétel érdemelt érmet.

Nagy aranyat idén a Bozóky Pincészet késői szüretelésű Móri Traminijének  ítéltek oda. Ezen kívül 42 arany, 96 ezüst, 18 bronzérem talált gazdára, tizenegy bort pedig oklevéllel díjaztak.

Az aranyérmek közül nyolcat érdemelt a Paulus Borház, hetet a Geszler Családi Pincészet, ötöt miklóscsabi pincéje, négyet a Frey Pince és Szőlőbirtok, hármat a Bernáth Pince, kettőt a Szilasi Pincészet, a  Lincz Családi Pincészet, a Varga és Fia Pincészet, valamint a Bozóky Családi Pincészet.

Egy-egy arannyal térhetett haza a Friday Winery, Belecz Péter, Galambos Lajos, a Keszi Pince, a Szili Pince, Schermann József és Wurcinger László.

A borászatok rangsorában a Bozóky Pincészet lett az első, a Paulus Borház a második, a Geszler Családi Pincészet a harmadik, miklóscsabi pincéje a negyedik, a Frey Pince és Szőlőbirtok az ötödik. Az első hat közé a Bernáth Pince fért még be.

Nem meglepő, hogy az Ezerjóból nevezték a legtöbb mintát. A  bírált tételek között  – borvidékünk hagyományait tekintve – természetesen többségben volt a fehérbor, de szép számmal akadt rozé, vörösbor, gyöngyözőbor. Voltak borkülönlegességek is (pl. ezerjó töppedt szőlőből, különféle háziasított borok…).

Idén a Mór Város Ezerjó Bora díjat a Geszler Családi Pincészet kapta. Mór Város Polgármesteri Vándordíját a Bozóky Pincészet vihette haza. A Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének díját miklóscsabi pincéje chardonnay-nak ítélték oda. Az ifjú borászok legjobb bora Belecz Péter Móri Ezerjója lett.

A Lamberg-kastély bora a Bozóky Pincészet késői szüretelésű Móri Traminije lett. Fentieken túl számos különdíj is gazdára talált.

A borversenyt idén is a Móri Borvidék Hegyközsége rendezte, a szervezésben és lebonyolításban közreműködtek: a Brindisi Szent Lőrinc Borrend Mór, Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete, Mór Város Önkormányzata, Lamberg Kastély Kulturális Központ Mór.

                                                            Nagy Pál

Írj Te először kommentet "1 nagy arany, 42 arany a Szent György-napi Borversenyen Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*