Idén is sokan főztek és kóstoltak a kastélyparkban (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Ráijesztett a hét első felének télies időjárása Mór idei tavaszi fesztiváljának szervezőire és mindazokra, akik részt akartak venni a szabadtéri programokon.

Szerencsére hétvégére kiderült az idő, jó volt  a hangulat 2024. április 27-én szombaton az Ezerjó Fakanálforgató Borral Készülő Ételek Országos Főzőversenyén a Lamberg-kastély parkjában.

Ezúttal 31 csapat standjánál keverték a fakanalat, közülük két csapat versenyen kívül főzött.

Legtöbbet idén is a freudenbergiek utaztak Mórig (aki nem tudná: Mór németországi testvérvárosa), ők német-magyar vegyes csapatként indultak a Mór-Freudenberg Baráti Társaság itthoni tagjaival.

Természetesen a többség helybéli volt: cégek, munkahelyi közösségek, baráti társaságok, egyesületek, nyugdíjasok.

Most sem fukarkodtak a fantáziadús nevek kitalálásában: Las Bandidas – A Vadnyugat lányai, Nyald meg a kanalam, Bosszúhányók, Farkas Falka, Paprika Jancsi, Vegán Vájling, BorRókák, Marha Jóbarátok, stb.

A zsűri tagjai Czachesz Gábor önkormányzati képviselő, Dr. Némethné Utry Edit a Városi Közművelődési Közalapítvány elnöke, Bäcker Zsuzsanna a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, Dömötör János és Lakatos Viktor (utóbbi egyben a zsűri elnöke) voltak.

Bäcker Zsuzsanna tájékoztatott az eredményekről:

1.helyezett: Ízvadászok  (ők nyertek 2022-ben is)

2.helyezett: Edelweiss Német Nemzetiségi Táncegyesület

3.helyezett: Las Bandidas – A Vadnyugat lányai

Mór Város Polgármesterének különdíját Szepi bácsi és Bandája kapta.

A Közművelődési Közalapítvány “Legkreatívabb csapat” különdíja a Gastro Medic csapatáé lett. Szintén a közalapítvány különdíjában részesült a Torkos Borosok nevű társaság a “Legjobb ízharmóniáért”.  A Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének különdíjával ez évben a BorRókák nevű gárda büszkélkedhet.

Mór borrendjének díját Paprika Jancsi csapatnak ítélték. Fentieken kívül ezúttal is számos különdíj talált gazdára a zsűri tagjai és mások jóvoltából.

A kastélypark, valamint Kapucinus tér színpadán a Lamberg-kastély Kulturális Központ szervezésében idén is kulturális műsorok, koncertek, utcabál szórakoztatták a móriakat és a vendégeket.

                                                                 Nagy Pál

Életképek:

A zsűrit értékelés közben állítottuk meg egy kép erejéig

Fotók: Nagy Pál

Fotó: Bäcker Zsuzsanna

Írj Te először kommentet "Idén is sokan főztek és kóstoltak a kastélyparkban (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*