Meghalt Molnár István nyugalmazott pedagógus

Népszerű ajánlatok

/A képen Molnár István – Fotó: Facebook/Móri Táncsics Mihály Gimnázium/

Elhunyt Molnár István, nyugalmazott pedagógus, aki több, mint fél évszázadig tevákenykedett aktívan. Életének 90. évében érte a halál. A hírt Arany Tamás önkormányzati képviselő, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnöke, valamint a Móri Táncsics Mihály Gimnázium jelentette be Facebook oldalán.

A pedagógust Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete „Mór Város Sportjáért”  elismerő címmel tüntette ki 2009-ben.

Molnár Istvánt az iskolai testnevelés és diáksport fejlesztése, valamint az olimpiai eszme terjesztése terén kifejtett kimagasló szakmai és pedagógiai tevékenysége elismeréséül a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete, és a Magyar Olimpiai Bizottság Matolay Életműdíj kitüntetésben részesítette 2011-ben.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ezt írta akkor Molnár Istvánról:

“Molnár István 1934-ben született, ma 77 éves. A Matolay életműdíjban részesülő kollégák között “ifjúnak” számít. Testnevelői tanári diplomáját 1957-ben a Pécsi Tanárképző Főiskolán, majd 1969—ben a TF-en szerezte. Tanári tevékenységét Martfűn kezdte meg, majd 1965-ben Mórra került, ahol a Radnóti Miklós és a Petőfi Sándor Általános Iskolában, valamint a Perczel Mór Szakközépiskolában 40 éven keresztül tanított.

A Táncsics Mihály Gimnáziumból 1995-ben vonult nyugállományba. Sokoldalú gyakorlat orientált sportember, aki kézilabdában, úszásban és tollaslabdázásban sikeresen edzősködött. Tanítványai nyolc sportágban képviselték Fejér megyét az országos általános és középiskolás versenyeken, diákolimpiákon, ahol számos aranyérmet és dobogós helyezést értek el.

Legkiemelkedőbb eredményeit versenyzőivel a tollaslabda sportágban érte el. Kezdeményezésre 12 iskolában lett népszerű és alakult meg a tollaslabda szakosztály. Ebben a sportágban ő maga is rendszeresen versenyzett, búcsúmérkőzését 65 éves korában a szenior kategóriában játszotta. Sportszerető, példamutató nevelői hatására számos tanítványa választotta a testnevelő tanári hivatást.

Jelenleg 77 éves korában is aktív tagja Mór sportéletének, ahol elsősorban a Móri Úszóegyesület irányításban vesz részt. Kollegáinak a véleménye szerint, ha a fáradtságot nem ismerő tevékenyégét abba kellene hagynia, valószínűleg hiánybetegséggel kezelnék.

Alapító tagja és jelenlegi elnöke az MTTOE Mór Városi szervezetének. Környezetében elismert és megbecsült tanár ember.”

Molnár István Csókakőn élt.

Vasdiplomáját tavaly vehette át, erről itt írtunk:

Vasdiplomát vett át a nyugalmazott pedagógus

Írj Te először kommentet "Meghalt Molnár István nyugalmazott pedagógus"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*