Befejeződött az EU-s pályázatból megvalósított közösségfejlesztő programsorozat

Népszerű ajánlatok

/Címlapkép – Madárbarát nap. Forrás: Facebook/Petőfi Általános Iskola/

Az alábbi sajtóközleményt kaptuk a Városi Önkormányzattól, melyet szöveghűen idézünk:

Mór Városi Önkormányzat sikeresen pályázott, hogy megvalósítsa a „Informális oktatással egybekötött aktív szabadidős tevékenységek, rendezvények, témanapok megrendezése Móron” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01703– című projektjét, melyre 100 %-os támogatási arányt megítélő döntés született, a város 22,86 millió Forint európai uniós támogatás segítségével valósíthatta meg közösségfejlesztő programsorozatát 2022-2023 években.

Sikeresen befejeződött 2023. szeptember 25-én a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01703 azonosító számú „Informális oktatással egybekötött aktív szabadidős tevékenységek, rendezvények, témanapok megrendezése Móron” című projekt, mely a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A móri családok, korosztályi és intézményi közösségek erősítését szolgálták azok a rendezvények, amelyeket hagyományteremtő szándékkal hívtak életre 2022-ben és 2023-ban.

A Madárbarát nap, az Erdők hete, valamint a Családok hete rendezvények keretében a természetvédelem, egészségügy, kultúra, közösségerősítés jelent meg célként.

A Madárbarát nap rendezvényein a város diákjai és óvodásai megismerkedhettek a Móri-árok természeti örökségével, játékos feladatokon keresztül sajátíthatták el a természetvédelem, az újrahasznosítás alapelveit, és számos olyan információval bővült tudásuk e témakörben, amelyet tanulmányaik során is kiválóan használhatnak.

Az Erdők hete program keretén belül nemcsak a természet adta értékekkel, azok védelmével, de a felelős erdőjáró szemlélettel is megismerkedtek.

A Természetismereti nyári, napközis táborban az alsó tagozatosok tölthették hasznosan a szünidőt, hiszen az események között széleskörű ismeretterjesztő programok szerepeltek, így jártak farmon, készítettek sajtot, megismerték a bogarak világát és kézműveskedtek is.

A Családok hete tíz alkalmával a legkisebb közösségek erősítése, a családok informális tájékoztatása állt a középpontban, amelyeket tartalmas programokkal értek el a szervezők. A szakemberek által nyújtott egészségügyi tanácsadások és előadások mellett kulturális és a móri hagyományokat bemutató közösségi eseményekkel várták a családokat.

A programok megrendezéséhez szükség volt a háttér-infrastruktúra fejlesztésére, új eszközre is, így egy rendezvénysátor beszerzésére is sor került. A családok, intézmények visszajelzései, a résztvevők száma is igazolja, hogy az egymást követő események erősítették a lokálpatrióta szellemiséget, hozzájárultak az aktív közösség megteremtéséhez.

A projektről bővebb információt a www.mor2020.hu oldalon olvashatnak.”

Írj Te először kommentet "Befejeződött az EU-s pályázatból megvalósított közösségfejlesztő programsorozat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*