Kitüntették Bogyay Katalint – Képgalériával

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Bogyay archívum/

A Mórról elszármazott Bogyay Katalin nagykövet asszonyt (aki ez év elején tért haza több évtizedes diplomáciai szolgálatából, és legutóbb Magyarország New York-i Állandó ENSZ Képviseletét vezette) több évtizedes közszolgálatáért, a magyar és nemzetközi diplomáciában végzett kiemelkedő munkájáért az id. gróf Andrássy Gyula-díjjal tüntette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mint Bogyay Katalintól megtudtam, a kitüntetést 2021. augusztus 26-án Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkártól vette át Budapesten.

                                                                         Nagy Pál

/Fotó: Bogyay archívum/

 

/KKM sajtófotók, illetve a bal alsó kép Bogyay archívum/

 

/Fotó: Bogyay archívum/

 

Háttér-információ az olvasónak:

Andrássy Gyula gróf magyar miniszterelnök (1867–1871), majd az Osztrák – Magyar Monarchia külügyminisztere (1871–1879) volt.

A róla elnevezett díjról:

„2014-ben célul tűzte ki az akkor megalakuló Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy a megreformált külügyi igazgatási rendszerben lehetőséget biztosít a kiemelkedő életművel bíró munkatársak elismerésére a közigazgatási életpálya lezárásának alkalmával. Az ekkor átalakuló kitüntetési rendszer csúcsán a kiváló magyar diplomatáról, a 19. századi közigazgatás kiemelkedő alakjáról, id. gróf Andrássy Gyuláról elnevezett kitüntetés áll.  /Forrás: kormany.hu/

Írj Te először kommentet "Kitüntették Bogyay Katalint – Képgalériával"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*