Vértes-rali: Móron és környékén folytatódik a száguldás – Beharangozó, nyilatkozatok…

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Több mint egy hónapos nyári szünet után a hétvégén folytatódik a Mercarius országos ralibajnokság idei szezonja a Móron és környékén sorra kerülő Vértes-ralival, amely az utolsó előtti viadal a mostani idényben.

A szurkolók az idén hozzászokhattak a külföldi sztárversenyzők jelenlétéhez, közülük többen is indultak egy-egy futamon, a legnagyobb érdeklődés pedig a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen duót kísérte. A norvég páros a Citroën Rally Team Hungary színeiben legutóbb nem tudott rajthoz állni Magyarországon, mert a vb-n szerepelt, most viszont a Vértes-ralin készül fel a következő világbajnoki versenyre, a görögországi Akropolisz-ralira.

“Nagyon örülök, hogy újra Magyarországon versenyezhetünk, mindig élvezzük azokat a komoly küzdelmeket, amelyeket az itteni mezőnnyel vívunk. Nehéz futam előtt állunk, jó pályák és nagy csaták várnak ránk” – nyilatkozta a Citroën Rally Team Hungary közleményében a Mecsek-ralin győztes Östberg.

Az előző idényben abszolútban második Turán Frigyes, Bagaméri László kettős tavaly másodikként zárta a Mór és környékén rendezett versenyt, most viszont annak örülne igazán, ha győzne, ugyanakkor az elsődleges célja az, hogy mindenképpen befejezze a futamot.

“A pályákat alapvetően jól ismerjük az elmúlt évekből, szeretünk is ebben a térségben versenyezni” – mondta Turán. A Shell Helix Ultra csapatának pilótája hozzátette, ezúttal kevésbé lesznek változatosak a gyorsasági szakaszok, melyek közül hármat kell majd teljesíteniük mindkét irányból. A Korda Racing által felkészített Volkswagen Polo GTI R5-tel induló duó úgy érzi, elegendő ideje van megfelelően felkészülni a szakaszokból és a pályabejárás alatt jó itinert tud majd összeállítani.

A móri versenyen tavaly győztes Velenczei Ádám, Igor Bacigál kettős ezúttal is a győzelemért akar harcba szállni. A Skoda Fabia R5 Evo-val versenyző duó a murvás Veszprém-ralit kihagyta, így két hónap pihenő után áll újra rajthoz.

“Régóta versenyzünk már itt, ismerősek a pályák minden irányból. Az egyik kedvenc futamom a Vértes-rali, ahol jó a szervezés, kompakt a verseny, szenzációsak a pályák” – nyilatkozta Velenczei.

A Móron és környékén sorra kerülő futamon szombaton háromszor kell teljesítenie a mezőnynek a klasszikus, 17 kilométeres Oroszlány-Kőhányás gyorsasági szakaszt, majd Mór főterén rendeznek ünnepélyes ceremóniát a nap zárásaként.

Vasárnap további nyolc gyorsasági és összesen 78,5 kilométer versenytáv vár az indulókra, akik így több mint 130 kilométernyi száguldás után fejezik be a viadalt.

A hétvégi futamot követően az október 22. és 24. között, a Rally Hungary Európa-bajnoki (ERC) futammal azonos helyszínen és időpontban sorra kerülő Nyíregyháza-ralival zárul majd az országos bajnokság.

-MTI-

Korábbi cikkünk  több praktikus információval, mint: kiírás, időterv, gyorsasági szakaszok… stb:

Új információk a Mór központú Vértes Rallyról: időterv, versenyközpont, rajt, cél…

 

Írj Te először kommentet "Vértes-rali: Móron és környékén folytatódik a száguldás – Beharangozó, nyilatkozatok…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*