Rallye2 – Idén is ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter győzött Móron a Vértes Ralin

Népszerű ajánlatok

/2020-as kép – Fotó: Nagy Pál/

Augusztus 28-29-én ismét Mór központtal rendezték meg a Vértes Rallyt.  A hazai pályán induló ifj. Fogarasi Attila – Toloczkó Péter duó  – ahogy azt korábban írtuk – kezdettől vezetett. Már a félidőben, négy gyorsasági szakasz után 36,2 mp-es előnnyel vezette a mezőnyt.

Végeredményben 44:49,8 idővel, 19 mp előnnyel  (forrás: rallylive.hu)  a tavalyi évhez hasonlóan megnyerték a futamot, így továbbra is élen állnak Hondájukkal a Rallye2 Országos Bajnokságon.

                                                                              Nagy Pál

 

A Rally1 Országos Bajnokság ugyanekkor, ugyanitt rendezett futamáról (Vértes Rallye):

A Mads Östberg, Torstein Eriksen duó nyerte a vasárnap befejeződött Vértes-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei hatodik, utolsó előtti futamát.

A világbajnokság WRC2-es kategóriájának címvédő párosa a 11 gyorsasági szakaszból kilencen diadalmaskodva, nagyon magabiztosan győzött a Móron és környékén rendezett viadalon.

A Citroen Rally Team Hungary csapatának norvég kettőse mögött a bajnoki címvédő Hadik András, Kertész Krisztián duó zárt másodikként, több mint 48 másodperccel elmaradva Östbergék győztes idejétől.

A harmadik helyen a tavalyi Vértes-ralin győztes Velenczei Ádám, Igor Bacigal páros zárt, az ő hátrányuk már több mint egy perc volt Östbergékhez képest.

Az országos bajnokság az október 22. és 24. között sorra kerülő Nyíregyháza-ralival zárul, melyet a Rally Hungary Európa-bajnoki (ERC) viadallal azonos időpontban és helyszínen rendeznek majd.

    Végeredmény, Vértes-rali (11 gyorsasági szakasz, 130,4 km, a dobogósok):

1. Mads Östberg, Torstein Eriksen (norvég, Citroen C3 Rally2) 1:01:38.8 óra

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 48.5 másodperc hátrány

3. Velenczei Ádám, Igor Bacigal (Skoda Fabia R5 Evo) 1:07.06 perc h.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Rallye2 – Idén is ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter győzött Móron a Vértes Ralin"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*