A vb-döntőbe jutás már nem sikerült Takács Boglárkának

Népszerű ajánlatok

/A képen: Takács Boglárka a 2023-as budapesti szabadtéri vb-n – MTI fotó/Koszticsák Szilárd/

Takács Boglárka ötödik helyen ért célba a 60 méteres síkfutás első elődöntős futamában, ezzel búcsúzott a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

A BHSE sprintere, aki két héttel ezelőtt 60 és 200 méteren is országos csúcsot állított fel a nyíregyházi országos bajnokságon, a délelőtti előfutamból 7.23 mp-cel a harmadik helyen jutott tovább az elődöntőbe, ahol ismét a lengyel fedett pályás Európa-bajnok Ewa Swoboda mellől rajtolhatott.

Takács 7.21 másodperces idejével egy századra megközelítette az országos rekordot, ez azonban nem volt elég a továbbjutáshoz, így az elődöntő után búcsúzott a vb-től.

Nyilatkozata:

“Talán az előfutamban egy picit higgadtabb tudtam maradni, és úgy futni a végét, hogy gyorsabban haladjak, és jobb időeredmény legyen. Ugyan az idő most lett jobb, futástechnikailag talán az előfutamban teljesítettem jobban, de lehet, hogy ezt az edzőm pár perc múlva majd megcáfolja. Kíváncsi vagyok az ő véleményére, mert belülről nem sok mindent éreztem. Nem tudom, hol ment el, de a végén úgy gondoltam, közel vagyok a többiekhez” – mondta a vegyes zónában a kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes sprinter, majd hozzátette, jobb időre számított, és nem elégedett, de a szezonja stabil volt, és sokat lépett előre, ami biztató a szabadtéri viadalokra nézve.

    A 22 éves magyar atléta azt is elárulta, az utóbbi években nem úgy sikerült a 60 méter, ahogy szerette volna, így el is keseredett, és úgy érezte, ez nem az ő versenyszáma.

    “Szerencsére ezt az edzőm kinevelte belőlem, csak el kell hinnem, hogy jó 60-as sprinter leszek. Dolgoznunk kell a rajtomon meg az erőn, és technikai szempontból is mindenen. Ez az elődöntő nagyon nagy előrelépés az előző évhez képest, mivel tavaly Isztambulban az Eb-n még oda se kerültem be. Szépen lépegetünk előre, ez a következő lépcsőfok volt, szabadtéri Eb-n és vb-n is voltam már elődöntős, várom, hogy mikor leszek végre döntős” – hangsúlyozta Takács.

    A három elődöntős futamból az első két-két helyezett mellett a további két legjobb idővel rendelkező futó biztosította be helyét a fináléban.

    Takács Boglárka a 15. helyen zárta a glasgow-i vb-t.

-MTI-

A móri atléta elődöntőbe jutásáról itt írtunk ma délután:

Takács Boglárka elődöntős a Világbajnokságon! (+Nyilatkozat)

 

Írj Te először kommentet "A vb-döntőbe jutás már nem sikerült Takács Boglárkának"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*