“Jóakaró” bosszantja a móri kerékpárosokat?

Népszerű ajánlatok

/A cikkben említett kerékpárút – Fotó: Nagy Pál/

Egyik olvasónk, Kecskés Mihály keresett meg bennünket azzal, hogy járt múlt szombaton, március 9-én Móron biciklizés közben.

Hozzájárult, hogy levelét szöveghűen közzétegyük. Íme:

„Tegnap rövid kerékpározásra indultam a móri új kerékpárúton, délután 3 óra magasságában. Az úton feltűnően sok helyen valami agyalágyult a padkáról az aszfaltra terítette a sódert. Ilyent többször is tapasztaltam. Elértem az bicikli úton a Paulusnál lévő kereszteződéshez, ahol három sorstársam, szintén hobbi biciklizők, szentségeltek.

A háromból kettőnek hanyatt volt fektetve a drótszamara, mert defektet kaptak. Kérdezték tőlem, hogy az én járgányom kerekén nem tapasztalom e ezt a szívderítő jelenséget. Szerencsére az azonnali ellenőrzés során megállapítottam, hogy engem nem ért ez a szerencse.

A két spori bringájának egy-egy kereke tüskébe hajtás következtében lett defektes. Kisegítettem őket szerszámmal, folttal és ragasztóval és elköszöntünk egymástól. Ők Csókakőnek vették az irányt, én meg vissza a bicikli úton.

Amikor elértem a buszpályaudvarig, nekem is gyanús lett az első kerekem gumija. Lassan, de biztosan szökött belőle a szufla. A Cserhát utcai garázsomig fél nyomással kibírta. Láss csodát, a szereléskor én is egy szép kis akácfa tüskét találtam a külső gumi recéi között.

A gyanús az úton az volt, hogy itt-ott vékony gallyakat láttam, de ugye az ilyesmit a bringás kikerüli. Gondolom az a jó lelkű, aki imádja a bringásokat, nem csak a sódert terítette az aszfaltra, hanem néhány tüskés akácfa gallyat és, hogy tutira menjen, szorgalmasan lecsipegetett egy marékra való tüskét és azt is szét szórta.

Hát, mit mondjak a kerekezők nevében? A 2024-es esztendőben ne legyen jobb szórakozása az ilyen fenomenális ötleteket kitaláló “EMBERNEK”!”

Eddig az “élménybeszámoló”.  Ha esetleg valaki mást is ért ilyen “szerencse”, akár hozzászólásként is megírhatja.

Írj Te először kommentet "“Jóakaró” bosszantja a móri kerékpárosokat?"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*