Takács Boglárka elődöntős a Világbajnokságon! (+Nyilatkozat)

Népszerű ajánlatok

/Takács Boglárka Glasgowban – MTI fotó: Koszticsák Szilárd/

2024. március 1-3. között rendezik meg Glasgowban a 19. Fedettpályás Atlétikai Világbajnokságot.

Magyarországot kilenc atléta képviseli:

Molnár Attila (400 m), Vindics Balázs (800 m), Szeles Bálint (60 m gát), Takács Boglárka (60 m), Kéri Bianka (800 m), Kerekes Gréta (60 m gát), Kozák Luca (60 m gát), Bánhidi-Farkas Petra (távolugrás), Szűcs Szabina (ötpróba).

A móri atléta szombaton állt rajthoz a 60m-es női síkfutás előfutamában, ahol harmadik helyen ért célba, ezzel elődöntős.

    A BHSE sprintere, aki két héttel ezelőtt 60 és 200 méteren is országos csúcsot állított fel a nyíregyházi országos bajnokságon, a lengyel fedett pályás Európa-bajnok Ewa Swoboda mellett kapott helyet az előfutamban és 7.23 másodperccel magabiztosan jutott az elődöntőbe.

    “Amikor először megláttam ezt a futambeosztást, akkor egy pillanatra megijedtem, hogy a mezőny legerősebb rajtolója mellett fogok állni, így ha nem rajtolok jól még magamhoz képest sem, akkor az kontrasztos lesz. Az előbb azt mondták, hogy beragadtam a rajtnál, de szerintem magamhoz képest nem annyira vészesen. Nyilván láttam, hogy Swoboda elment az első pár lépésben, utána viszont úgy éreztem, tudom tartani a tempót. A közepén viszont éreztem, hogy szépen jövök el a kanadai lány mellett, és amikor a végén beestem a célba, akkor láttam, hogy egy vonalba lehetek a jamaicai lánnyal. Összességében elégedett vagyok ezzel a futással” – mondta az MTI-nek Takács, majd megjegyezte, hogy a 20.45-kor kezdődő elődöntőben szeretne magához képest jó időt futni és majd meglátja, ez helyezésben mire lesz elég.

    Az elődöntőben a hét futam első három-három helyezettje, valamint a további három legjobb idővel rendelkező futó folytathatja.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Takács Boglárka elődöntős a Világbajnokságon! (+Nyilatkozat)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*