1163 gyorshajtó, 10 ittas vezető…

Népszerű ajánlatok

/A képen: ellenőrzés Móron a Deák F. utcában/

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálja – közösségi oldala – az alábbiakat közölte a múlt heti közlekedési ellenőrzések tapasztalatairól:

Az év 44. hetében a rendőrök 1 ittas sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, 2 sofőr ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek, és 7 járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt egy hét alatt 85 esetben intézkedtek, továbbá 1 motorkerékpáros nem viselt bukósisakot járművezetés közben.

Sebességtúllépés miatt 59 sofőr helyszíni bírságot, 25 közigazgatási bírságot kapott, 1 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, míg egy másikat figyelmeztettek az egyenruhások.

A megállítás nélküli ellenőrzések során 1077 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax, ők a közeljövőben közigazgatási bírságra számíthatnak.

Az előzés és az elsőbbségadás szabályait összesen 61-en szegték meg, a kanyarodási és irányváltoztatási szabályoknak 13-an nem tettek eleget, a követési távolságot pedig 14-en nem tartották be.

A rendőrség kiemelten kezeli a közlekedés biztonságát veszélyeztető jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló közlekedési ellenőrzések a vármegye útjain.

 

Címlapkép forrása: Facebook/Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálja

Írj Te először kommentet "1163 gyorshajtó, 10 ittas vezető…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*