Börtönbe kerülhet a Mórnál halálos tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőr

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Police.hu/

A követési távolság be nem tartása miatt halálos tömegszerencsétlenséget okozott egy buszvezető.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a követési távolság be nem tartása miatt halálos tömegszerencsétlenséget okozott.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 24-én egy cég munkásokat szállító autóbuszával közlekedett a 81-es számú főúton, Mórról Székesfehérvárra, amelyen legalább tíz utas tartózkodott.

A vádlottal együtt többen haladtak konvojban. Az úttesten egy félpótkocsis vontatóból álló műszaki hibás járműszerelvény állt, amely miatt a mögötte közlekedőknek lassítani kellett. A vádlott előtt közlekedő fékezni kezdett, azonban a közvetlenül mögötte haladó vádlott, – aki későn észlelte az előtte lassító járművet – vészfékezés ellenére nekiütközött az előtte haladó kisbusznak, amely átlökődött a szemközti forgalmi sávba, ahol neki ütközött egy pótkocsis nyerges vontatóból álló járműszerelvénynek, majd a vádlotti járművel másodszorra is ütközött.

A kétszeri ütközést elszenvedő autóbusz vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset következtében nyolcan maradandó fogyatékosságot, öten súlyos, míg nyolcan könnyű személyi sérülést szenvedtek.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott – tájékoztatott bennünket Jászberényiné dr. Király Teodóra főügyészségi ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség  sajtószóvivője.

Az alábbi két fotón az a kisbusz látható, amely kétszer ütközött a balesetben:

Az alábbi fotón az a szemközti sávban közlekedő pótkocsis nyerges vontató látható, amelynek a fenti kisbusz neki csapódott:

Fotók: Ügyészség

 

Két éve itt írtunk a balesetről:

Egy halott, tíznél több sérült a Mór melletti balesetben – Képekkel

Írj Te először kommentet "Börtönbe kerülhet a Mórnál halálos tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőr"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*