Húsz ittas vezető, 1930 gyorshajtó…

Népszerű ajánlatok

/Korábbi fotó: Police.hu/

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság  az alábbiakról tájékoztatott bennünket:

Az egyenruhások az év 42. hetében is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas, illetve bódult járművezetők kiszűrésére, továbbá a fő baleseti okként jelentkező közlekedési jogsértések ellenőrzésére. A hét folyamán végrehajtott 1573 ittasságellenőrzés során a rendőröknek 20 esetben kellett intézkedniük. Ittasság miatt 11 büntetőeljárást, 2 közigazgatási eljárást, 2 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, továbbá 5 vezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A biztonsági öv használatának elmulasztása 119 esetben vont rendőri intézkedést maga után. 1 esetben a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása, 4 alkalommal pedig a motorkerékpár bukósisak hiánya miatt jártak el az egyenruhások.

Sebességtúllépés miatt 96 járművezető helyszíni bírságot, 46 közigazgatási bírságot kapott, 1 járművezető pedig figyelmeztetésben részesült. A megállítás nélküli ellenőrzések során 1787 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax, ők a közeljövőben közigazgatási bírságra számíthatnak.

Az előzés és az elsőbbségadás szabályait összesen 89-en szegték meg, a kanyarodási és irányváltoztatási szabályoknak 44-en nem tettek eleget, a követési távolságot pedig 15-en nem tartották be.

Kérjük, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be  – fejeződik be a rendőrség tájékoztatója.

Írj Te először kommentet "Húsz ittas vezető, 1930 gyorshajtó…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*