Célunk, hogy a legfiatalabbak megszeressék a sportágat – Ruff Lindával, a MÓRI SE elnökével beszélgettem

Népszerű ajánlatok

/A képen a Móri SE felnőtt csapata – Fotó: Ruff Linda saját archívumából/

Hazánkban a legkedveltebb sportág a labdarúgás. Móron és környékünkön is szinte minden településnek van focicsapata.  Ezzel együtt a helybeliek többsége keveset tud a Móri SE  labdarúgó szakosztályának múltjáról, jelenéről.  Ezért kerestem meg őket. Kérdéseimre Ruff Linda, a Mór Városi Sportegyesület elnöke válaszolt:

-Röviden  bemutatná a labdarúgó szakosztály múltját, legnagyobb sikereit?

Egyesületünk 1919-es indulása óta erős szerepet tölt be a labdarúgó szakosztály. A legnagyobb sikert a 2000-es évek NB III-as dobogós csapata aratta, valamint a tavalyi megyei bajnoki cím és feljutás az NB III Nyugati csoportjába is nagy sikernek számít a szakosztály életében. Jelentős siker számunkra, hogy közel 200 labdarúgója van a szakosztálynak, egészen az óvodásoktól a felnőtt korosztályig.

-Hosszú idő után szerepelnek újra az NB III-ban. Mikor volt Mórnak utoljára NB III-as labdarúgó csapata? Hogy állnak most a bajnokságban?

 Igen valóban hosszú idő után kerültünk vissza az NB III-ba, kerek 10 éve a  2012-2013-as szezonban szerepelt utoljára a harmadosztályban a móri felnőtt csapat. A tíz év alatt mondhatni domináltuk a megyei bajnokságot, ezt mutatja a 4 bronz, 3 ezüst és a legutóbbi aranyérem, ami után a sorsolásnak köszönhetően sikerült visszajutni az NB III-ba. A jelenlegi bajnokságnak úgy mentünk neki, hogy tudtuk: nehéz dolgunk lesz. Ez be is igazolódott, egy mérkőzésünk még hátravan a megyei rivális Bicske csapata ellen.

-Úgy tudom, edzőváltás volt a közelmúltban.  Ki lett a dirigens, mit tudhatunk róla?

Két  héttel ezelőtt Csucsánszky Zoltán helyét Németh Bálint vette át, aki előtte a csapat technikai vezetője volt. Bálint játszott még a 10 évvel ezelőtti NB III-as csapatban, később utánpótlás edzőként, majd több ízben felnőtt vezetőedzője is volt csapatunknak, vele sikerült tavaly megnyerni a megyei első osztályú bajnokságot. Megbízása a hátralévő őszi bajnokikra szól, a tavaszi szezonnak új vezetőedzővel vágunk majd neki.

A képen az edzői stáb és az egyesület elnöke – Fotó: Ruff Linda saját archívumából

-Mekkora  a felnőtt csapat kerete, és közülük mennyien saját nevelésű játékosok?

Jelenleg 24 fős a bő keret, ebből  7 fő saját nevelés, ami jónak mondható ezen a szinten, emellett az idei szezontól újra elindult a Mór II felnőtt csapata, ahol az utánpótlásból kiöregedett játékosok szerepelnek a megyei III. osztályban. Így kijelenthetjük, hogy senkinek nem engedjük el a kezét, aki Móron kezdte, és itt szeretne focizni.

-Korosztályos csapataik hogy szerepelnek az idei szezonban? 

Az utánpótlás fociban nem az eredmény a legfontosabb. Célunk, hogy a legfiatalabbak megszeressék a sportágat, az idősebbek pedig, kulturált körülmények között mozoghassanak hétről-hétre. Természetesen a versenyeztetés is fontos, szerencsére a legtöbb utánpótlás csapatunk a regionális bajnokságban szerepel, így hasonló erősségű csapatokkal mérjük össze tudásunkat minden hétvégén. Utaznunk sokat kell hozzá, megyén kívülre egészen Sopronig, vagy Dunaföldvárat is említhetem, de színvonalasabb mérkőzéseket tudunk játszani, mint ha a megyei bajnokságban szerepelnénk. Az eredményeknél nagyobb elismerés, hogy a MOL Fehérvár minden átigazolási szezonban igazol tőlünk saját utánpótlásához, jelenleg több mint 10 móri nevelésű játékos szerepel a Vidinél. Ez jó visszaigazolás számunkra.

-Mennyien látogatják hazai mérkőzéseiket? Mivel próbálják  (a jó játékon kívül) kicsalogatni a pályára a szurkolókat?

A nyári időszakban szép számmal, 200 és 300 néző is volt a hazai meccseinken, sajnos ez az eredmények hatására kissé megcsappant, de célunk, hogy tavasszal ismét sokan járjanak a hazai mérkőzéseinkre. A közösségi médiában igyekszünk hirdetni az éppen aktuális mérkőzésünket, a Wekerle Szabadidőközpont büféjében pedig széles kínálat várja a drukkereket.  A jövőre is vannak ötleteink: többek közt, hogy minden mérkőzésről készítsünk rövid összefoglalót, valamint a félidei tombolahúzás is szerepel a terveink között. De a legfontosabb, hogy jó mérkőzést láthassanak a kilátogató nézők.

-Terveznek-e a téli szünetben új igazolásokat a felnőtt csapatban?

Az őszi szezon rámutatott a keret hiányosságaira, így mindenképpen szükséges az erősítés minden csapatrészben. Célunk, hogy egy jobb tavaszi szezonnal sikerüljön kivívni a bennmaradást az NB III-ban, így a következő szezonban is rangos csapatok érkezhetnek Mórra bajnoki mérkőzést játszani. Aki teheti, kérem a helyszínen bíztassa a csapatot a mérkőzések alkalmával! Hajrá Mór!

 

                                                                Nagy Pál

A kép a Csorna elleni NB III-as mérkőzésen készült –  Fotó: Ruff Linda saját archívumából

Írj Te először kommentet "Célunk, hogy a legfiatalabbak megszeressék a sportágat – Ruff Lindával, a MÓRI SE elnökével beszélgettem"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*