Hétvégén Székesfehérvár-Veszprém Rallye

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Most hétvégén, július 22-24. között a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-val folytatódik a Mercarius Rally1 Bajnokság.

A szombati programban a Nagylőtér és Várpalota szerepel kétszer, majd délután Székesfehérvár Belvárosában, a Palotai úton a SzuperSpeciállal zárul a nap.

Vasárnapra szintén három klasszikus pálya, Hegyesd, Kislőd és a Kislőtér került be a versenybe, amihez már a Rally2 is csatlakozik. A rendezvény ingyenes!

Július 23-án, szombaton a Palotai úton, a Schwabish Gmünd utca és a Selyem utca között rendezik a látványos SuperSpeciált minden induló (RALLYE1/ORC) részére, amely a verseny szerves része lesz.

A Palotai úton, szombaton 12 és 22 óra között lesz lezárás a verseny miatt. Az idei évben is Székesfehérvár és Veszprém összefogásának köszönhetően valósul meg az Nemzeti Rallye Bajnokság egyetlen murvás talajú versenye, mely 1,5x szorzóval szerepel a bajnoki értékelésben.

A verseny azért tud ma is működni, mert Veszprém és Fehérvár összefogott – emelte ki Lakatos Róbert, a szervezőbizottság vezetője. Próbáltuk úgy összeállítani a programot, hogy komoly kihívásokat tartogasson majd a versenyzőknek. A 154 km-es össztáv az idei leghosszabb verseny, amit nehezít majd a murvás talaj és a hőség, ami alatt egy-egy versenyautóban akár 80 fok is lesz majd délután.

Felhívta a figyelmet arra, hogy minden néző vigyen magával elegendő vizet, sapkát vagy napernyőt! Kérte, hogy tartsa be mindenki a biztonsági előírásokat és hallgasson a rendezőkre!

Lakatos Róbert elmondta, hogy Székesfehérváron szombaton délután 17:06-kor rajtol majd az első versenyautó. A versenyt megszakítva pedig driftbemutatókkal is készülnek.

Forrás: OKK Fehérvár

A versenyről bővebben:

https://www.duen.hu/verseny/veszprem_rallye_2022

Írj Te először kommentet "Hétvégén Székesfehérvár-Veszprém Rallye"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*