“…ez az emlékérem áll a szívemhez a legközelebb…” – interjú Csákvári Ilonával

Népszerű ajánlatok

/Csákvári Ilona – Fotó: Hrubos Zsolt/

Kétévente ítéli oda Mór Önkormányzata a  Pro Urbe Emlékérmet. Idén Csákvári Ilona, a Móri Járási Hivatal vezetője és Dr. Némethné Utry Edit, a Polgármesteri Hivatal Humánügyi Irodájának volt vezetője kapta ezt az elismerést. Utóbbival tavaly év végén olvashattak egy interjút nyugdíjba vonulásakor.  Ezúttal Csákvári Ilonával beszélgettem a kitüntetés apropóján:

-Nem móri születésű. Honnan és mikor költözött a városba?

Bokodon születtem,  1975.októberében kerültem Mórra.

-Mióta dolgozik a közigazgatásban? Hol, milyen munkakörben kezdte?

1979. július 1. óta. Először vállalkozói ügyintéző, kereskedelmi előadó, humán referens (személyi anyagok kezelése, cigány-német kisebbségi önkormányzati anyagok készítése, vállalkozók engedélyeinek kiadása-ellenőrzése, városi rendezvények szervezése)  voltam a Móri Járási Tanácsnál, majd a Polgármesteri Hivatalban.

Később az okmányirodába  – majd kormányablakba – kerültem  (kormányablakban lévő ügyek, vezetői engedélyekkel és gépjárművekkel kapcsolatos ügyek, okmányok készítése).

2012-től osztályvezető lettem a kormányablakban, majd 2014-től hivatalvezető-helyettes a Járási Hivatalban.

-Mikor nevezték ki a Járási Hivatal vezetőjének? Milyen tevékenységek tartoznak ide?

2015. június 15. napján neveztek ki (kezdetben hat osztály tartozott hozzám 64 fővel: földhivatal, gyámügy, népegészségügy, kormányablak, hatósági, foglalkoztatási osztályok). Majd a földhivatali osztály külön főosztályhoz került. Így most öt osztály munkáját fedi le a Móri Járási Hivatal.

-Mit tart legnagyobb szakmai eredményének-sikerének?

Ügyfelek pozitív visszajelzése a munkámról. Szívesen fordulnak ügyeikkel hozzám.

-A Pro Urbe díj átvétele után írta Facebook oldalán: „…már több elismerésben is részesültem, de ez az emlékérem áll a szívemhez a legközelebb, mivel a munkám azon része lett elismerve, amelyet a közösségért tettem…” – Kifejtené bővebben, mi mindenre gondolt?

Az elismeréseknél az 1983-as  Tanács Kiváló Dolgozója díjra,  a 2019-es Fejér Megyei Önkormányzat Fekete János díjra, a közösségért végzett tevékenységeknél pedig amiket a Vöröskeresztben,  a „Cipősdoboz ajándékozás” kezdeményezésében, és  különböző városi rendezvények szervezésében végeztem.

-Végezetül egy más – de nyilván sokakat érintő – téma:  idén nyáron kormányablak felújítás volt Móron.  Hogy segíti elő ez az ügyfelek kiszolgálását, a gyors, kényelmes ügyintézést?

Nagyobb lett az ügyféltér, két  kiszolgáló ablakkal bővült.

DE a bővítés célja elsősorban a KIOSK eszköz telepítése volt.   Érintőképernyős,  önkiszolgáló ügyintéző oszlop, sorban állás és ügyintézői beavatkozás nélkül nyújt segítséget az alábbi ügyekben:

erkölcsi bizonyítványigénylés, vezetői engedély pótlása, személyi igazolvány pótlása, okmányérvényesség ellenőrzése, lakcímbejelentés, születési anyakönyvi kivonat, házassági anyakönyvi kivonat, bejegyzett élettársi kapcsolatról anyakönyvi kivonat, jármű ideiglenes kivonás, jármű ideiglenes kivonás hosszabbítás.

 

                                                               Nagy Pál

Írj Te először kommentet "“…ez az emlékérem áll a szívemhez a legközelebb…” – interjú Csákvári Ilonával"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*