„Még fel sem fogtam…” – Interjú Wittner Réka Móri Borkirálynővel

Népszerű ajánlatok

/A képen Wittner Réka – Fotó: Nagy Pál/

Az első borkirálynő választást 1998-ban, a legutóbbit pedig most október 1-én tartották Móron. Ennek győztese Wittner Réka lett, aki mostantól két évig lesz e megtisztelő cím birtokosa: Mór Borkirálynője. Vele beszélgettem.

Névjegy

Név: Wittner Réka

Foglalkozása: Másodéves egyetemi hallgató, győri Széchenyi Egyetem építészmérnöki szak

Mikor és hol született, mióta él Móron: Móron születtem 2000.08.16-án, 2004 nyarán fejeztük be az építkezést, azóta élünk a kertes házunkban, előtte lakásban és Pusztavámon.

Magánéleti adatok: Anyukám óvodai dajka Móron a Meseház óvodában, apukám pedig karbantartó technikus a Székesfehérvári Howmet-Köfém Kft-nél. Van egy 28 éves nővérem Eszter, aki Budapesten él, és magyar nyelvet tanít külföldieknek.

Hobbija: rajzolás, futás, kutyámmal foglalkozás, sütés (a móri Sweet Mór cukrászdában dolgozom)

Nyilvános oldala(i)- Honlap, Facebook oldala: https://www.facebook.com/reka.wittner/és https://www.instagram.com/wireka16/

-Milyen indíttatásból jelentkezett? 

Minden kislány álma, hogy hercegnő legyen…

Saját elhatározásból, de szerencsére a családom és a barátaim teljes mértékben mellettem álltak és biztattak.

A családunkban mindig is jelen volt a szőlőművelés. Nagyszüleim is foglalkoztak ezzel, így kiskoromban már megismerhettem a szüretelés folyamatát. Jelenleg családomnak is van egy kisebb szőlőbirtoka a Kecskehegyen, így még közelebb kerülhettem a szőlőműveléshez.

-Hogy készült a versenyre?

A jelentkezés következtével megkaptam a körülbelül  170 kérdésből álló tesztsort válaszokkal együtt, és máris tudtam készülni, illetve vettem hébért, dugóhúzót és móri borokat, hogy a gyakorlati feladatokra is megfelelően felkészüljek.

-Milyen feladatok voltak?

Elméleti feladat: tesztírás, és gyakorlati feladatok: Ezerjó felismerés, lopózás, fröccskészítés, dugózás, borosüveg kinyitása és szőlőtaposás is előszokott fordulni. Nekünk idén a teszt megírás és az első négy gyakorlati feladat volt.

-Úgy látom, nagy a boldogság! 🙂 – Nem tévedek?

Nem bizony, még fel sem fogtam, hogy tényleg én képviselhetem a Móri Borvidéket. Hatalmas öröm tölt el, rengeteget kell még tanulnom, de szeretném és büszkén szeretném ezt csinálni!

-Melyek a legközelebbi és távolabbi feladatai borkirálynőként?

Már kaptam is meghívást október 9-e szombatra a csókakői szüreti felvonulásra. Nagyon izgatottan várom! A legközelebbi móri program a Márton-nap november 11-én a Márton pincében. A téli időszakban pedig – mesélték nekem -, hogy általában bormustrák szoktak lenni.

-Szinte kötelező kérdés: kedvenc bora?

Nehéz választani a sok jó móri bor közül, de ha nagyon ki szeretnék egyet emelni, akkor a Geszler Családi Pincészettől a Szerető nevezetű Chardonnay-t választanám.

                                                                              Nagy Pál

A képen Wittner Réka – Fotó: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "„Még fel sem fogtam…” – Interjú Wittner Réka Móri Borkirálynővel"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*