Wekerle Sándor életműdíjakat adtak át a móri konferencián

Népszerű ajánlatok

/A képen a Wekerle kiállítás – Fotó: Lamberg-kastély/

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye a Móron rendezett  2021. szeptember 17-i eseményről:

A Wekerle Centenáriumi Év tudományos rendezvényén került sor 2021. szeptember 17-én a Wekerle Sándor életműdíjak átadására, amelyet kétévente a közgazdasági és pénzügyi területen hosszú évtizedes, nemzetközi mércével mérve is kimagasló és példamutató életpályát felmutató, tudományos munkásságával, kutatói, oktatói tevékenységével a Kárpát-medence területén a közgazdasági-pénzügyi tárgyú ismeretek bővülését, terjesztését, a fiatal nemzedékek magas szintű oktatását megvalósító tudósok kaphatnak meg.

Wekerle Sándor Közgazdasági életműdíjban részesült Prof. Dr. Kocziszky György mérnök-közgazdász, egyetemi tanár és tudományos kutató, míg a Wekerle Tudományos életműdíjat Prof. Dr. Botos Katalin egyetemi tanár és kutató közgazdász kapta kimagasló szakmai és közéleti munkásságáért, a magyar pénzügy – és közgazdaságtudományok fejlődése érdekében kifejtett példamutató tevékenységéért.

A Fiatal szakemberek Wekerle innovációs díját Balogh Péter autópari mérnök vette át.

A díjátadást követően a nevét viselő alapítvány, a közélet, a tudomány és a felsőoktatás neves képviselői tudományos emlékkonferenciával tisztelegtek Wekerle Sándor, kora válságmenedzsere életműve előtt.

A nagy érdeklődéssel kísért eseményen a 21. század sikeres válságkezelésének közgazdasági, banki és pénzügyi, oktatási és tehetségfejlesztési, autóipari és e-mobilitási, valamint adattudományi és digitalizációs oldalát mutatták be előadásaikban a díjazott közgazdászok és a tudományos emlékkonferencia meghívott előadói.

 

Forrás: OS

 

Írj Te először kommentet "Wekerle Sándor életműdíjakat adtak át a móri konferencián"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*