Neves történészek és leszármazottjai emlékeztek Móron Wekerle Sándorra

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Hrubos Zsolt/

2023. november 11-én, szombaton Móron került sor a Wekerle ‘175 néven meghirdetett  rendezvénysorozat ötödik eseményére, a „Wekerle Sándor és a dualizmus kora” című történész konferenciára.

A Wekerle Sándor Alapítvány által szervezett rendezvényen részt vettek Wekerle Sándor leszármazottjai is, akik az alapítvány meghívását elfogadva a budapesti  VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár vezetőivel és munkatársaival együtt délelőtt felkeresték a néhai miniszterelnökhöz kötődő móri épületeket, emlékhelyeket és közösen koszorút is elhelyeztek a Wekerle emlékműnél.

A Lamberg-kastély olvasótermében délután nagy érdeklődés mellett, telt házzal lezajlott konferencián a VERITAS Intézet  hat neves történésze mutatta be a korszakot és  annak a különleges életpályának legfontosabb szakaszait, amelyet a dualizmus fél évszázada alatt a móri államférfi a pénzügyminisztériumi segédfogalmazótól a miniszterelnöki tisztség háromszoros betöltéséig bejárt.

Számos érdekesség hangzott el Wekerle Sándor életével kapcsolatban, amelyet a nagyközönség először hallhatott.

Az előadásokat az alapítvány Facebook oldalán élő adásban is közzétette, azok utólagosan is megtekinthetők a https://www.facebook.com/wekerlealapitvany/ elérés alatt – tájékoztatott bennünket Buza Ernő, a Wekerle Sándor Alapítvány kuratórium elnöke.

Írj Te először kommentet "Neves történészek és leszármazottjai emlékeztek Móron Wekerle Sándorra"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*