Új magán vérvételi pont nyílt Móron!

Népszerű ajánlatok

Ismeretes, hogy Dr. Székely András Imre főorvos évek óta folytat gasztroenterológiai, belgyógyászati és foglalkozás egészségügyi magánrendelést Móron.

Megtudtam, hogy magánegészségügyi vállalkozása új szolgáltatással bővül, mégpedig széles körű laborvizsgálatokkal. Erről érdeklődtem:

Értesültem, hogy új vérvételi szolgáltatást hozott létre Móron. Pontosan hol, és mikor vehetik ezt igénybe az érdeklődők?

Ahogy az mindenki számára ismert, a közegészségügyben egyre hosszabbak a várólisták, csak előjegyzéssel lehet igénybe venni.  Igaz ez a laborvizsgálatokra is. A praxisom során többször szembesültem azzal, hogy egy műszeres vizsgálathoz  szükség lett volna laborvizsgálatokra, azonban a vizsgálat időpontjáig a beteg nem kapott időpontot vérvételre. Számos laborvizsgálatot háziorvos nem kérhet az állami egészségügyben. Sok esetben valaki, nem beteg csak szűrés céljából szeretne magának vérvételt, de ezért nem szeretne egy zsúfolt rendelőben sorban állni a háziorvosánál a beutalóért, majd hetek múlva ismét egy zsúfolt rendelőben sorban állni a vérvételre, és mindezeket a munkából kiesve. Ezért gondoltam, érdemes lenne Móron is létrehozni egy magán vérvételi pontot, amely Magyarország számos városában már létezik. Hosszas szervezőmunkát követően a Corden Labordiagnosztikai Kft-vel sikerült együttműködést kötni a vizsgálatok elvégzésére.

A vérvételi pontot a Zsálya Patika emeletén alakítottuk ki, ahol egyelőre heti két alkalommal állunk az érdeklődök rendelkezésére: kedden 7:00-10:00-ig, csütörtökön 8:00-11:00-ig.

-Milyen laborvizsgálatok elvégzésére van mód?

Ma a Magyarországon elérhető laborvizsgálatok teljes spektrumát tudjuk vállalni. A teljeség igénye nélkül az úgynevezett nagy rutint, hormonvizsgálatokat, tumormarkereket, szerológiai (Lyme kor, Borrelia, Epstein Barr, Herpes,  cytomegalo, Hepatitis B stb.) vizsgálatokat, vércukor terhelést, inzulinrezisztencia, vesebetegség panel, post covid szűrés, mikrobiológiai, allergia, infekció, autoimmun panel, nyomelem, genetika, műtéti csomag, BEM vizsgálatok  stb…   lásd:  www.corden.hu

A vizsgálatok kérhetők különböző csomagokban, pl. tumormarker szűrés, pajzsmirigy szűrés, menedzser szűrés, hormonális szűrés és még sorolhatnám, de természetesen a vizsgálatok kérhetők külön-külön is igény szerint, nem csak csomagban.  Vannak olyan laborvizsgálatok, melyek az állami egészségügyben is térítés kötelesek, ilyen pl. az ételintolerancia vizsgálata,  azonban beutaló és előjegyzés ott ezekhez is szükséges. Nálunk természetesen beutaló és várakozás nélkül elvégeztetheti a páciens.

-Hogy jelentkezhetünk?

Jelentkezni lehet online   –  www.corden.hu    –  a Corden honlapján kiválasztva a móri vérvételi pontot, a kívánt vizsgálatot és az időpontot.

Telefonon is jelentkezhetnek a +36 70 771 4495 telefonszámon munkanapokon 8:00-16:00 óra között. 

Tekintve, hogy 2022 október 25-én indul a vérvétel pont, egyelőre nincs várakozási idő. Reményeink szerint a későbbiekben sem lesz, mert nagyobb számú igény esetén az időpontokat bővítjük.

-A vérvételt követően mennyi idő múlva, és milyen módon kap eredményt a páciens?

A vérvételt követő nap délutánján a legtöbb vizsgálat eredménye rendelkezésre áll, természetesen van néhány vizsgálat,  ami több napot is igényel azért,  mert a vizsgálat technikája ezt megkívánja.

A leletet a beteg e-mail címére küldik, közvetlenül az EESZT-be is felkerül, így aki rendelkezik cégkapuval,  ott is megtekintheti.  De mi,  a vérvételi pont is megkapjuk, így ha valaki sem e-mail címmel, sem cégkapuval nem rendelkezik, nálunk átveheti.

-Mennyibe kerül a vérvétel, a laborvizsgálat?

A vérvétel 2.000 Ft. A laborvizsgálatok árai a Corden honlapján megtekinthetők, illetőleg a vérvételi pont várójában is kifüggesztésre került.

-Mi következik azután, ha az eredmények ismeretében valakinek orvosi kezelésre van szüksége?

Amennyiben orvosi beutalóval kéri a beteg a vizsgálatot, akkor ennek eredményével természetesen a vizsgálatot kérő orvost kell, hogy felkeresse a beteg. Ha csak szűrés kapcsán kérte a beteg, és ezzel kapcsolatban konzultációt szeretne, természetesen szívesen állok mindenkinek a rendelkezésére.

 

                                                                   Nagy Pál

 

Bejárat a vérvételi ponthoz

Írj Te először kommentet "Új magán vérvételi pont nyílt Móron!"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*