Februárban indul a Móri Radnóti Általános Iskola új épületének kivitelezése

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Nagy Pál/

Sajtótájékoztatót tartottak ma délelőtt Móron abból az alkalomból, hogy rendkívüli kormánytámogatásból megvalósul a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az intézmény fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskolájának infrastrukturális fejlesztése.

A fórumot Törő Gábor országgyűlési képviselő, Péterffy Balázs a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ Igazgatója, Fenyves Péter Mór polgármestere és Temesvári Krisztián fehérvárcsurgói polgármester tartották.

Az eseményen jelen volt Kajos Péterné a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Igazgatója és az intézmény Károlyi József Tagiskolájának vezetője, Peredi Erika is.

Megtudhattuk, hogy a közbeszerzési eljárások lefolytatásakor kiderült: a korábban tervezett kb. 1 milliárdos költségvetés nem tartható.  A kormány jelentős plusz forrást biztosított, így valamivel több mint 2 milliárd Ft-ba kerül a fejlesztés.

Ennek keretében létesül teljesen új, korszerű épület Móron a Radnóti Iskola főépülete mögött az ott lévő régi épületek helyén.

Elhangzott: a munkaterületet már február elején átadják a kivitelezőknek. A teljes beruházás mintegy 18 hónap alatt készül el.

A projekt – ahogy arra feljebb utaltam – azonban nem csak Móron valósul meg, annak részét képezi a fehérvárcsurgói tagiskola épületének teljes korszerűsítése.

A térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy a beruházás jól illeszkedik az elmúlt évek jelentős móri iskolafejlesztéseihez, sőt a legnagyobb közülük.

 

                                                                              Nagy Pál

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*