Tévésorozatban és moziban is láthatjuk hamarosan Sárközi-Nagy Ilona móri színművésznőt

Népszerű ajánlatok

/Sárközi-Nagy Ilona a „Válogatáskazi – avagy szomjas fiúk tolják a kakaót” előadásán – Fotó:Margitay Klára/

Februárban készítettem első interjúmat Sárközi-Nagy Ilona móri születésű színművésszel.  Ahogy akkor, mostani megkeresésemre is azonnal  igent mondott.  Ott folytattuk a társalgást, ahol akkor abbahagytuk:

-Év eleji beszélgetésünk végén terveiről kérdeztem.  Két dolgot emelt ki: az egyik, hogy szeretne még forgatni. Ez idén megvalósult, hisz hamarosan indul a TV2-n a Doktor Balaton című napi sorozat, melynek egyik főszerepében láthatjuk.  Mit tudhatunk előzetesen a sorozatról, illetve az Ön karakteréről?

A sorozat egy Balaton-felvidéki faluban játszódik főleg, illetve Budapesten, rengeteg szereplővel, izgalmas és szövevényes cselekményszállal. A falu életébe rögtön az elején bekapcsolódik egy új orvos, Dr. Balla-Tóth András, vagyis Dr. Balaton, aki nagyon hamar igen fontos szereplője lesz a kis közösségnek. Az én karakterem egy elvált fiatal nő, aki pár év után hazaköltözött Amerikából, és most Balatonmeggyesen próbál új életet kezdeni. Alapvetően egy vagány motoros lány, aki tele van szabadságvággyal, de erősen befolyásolják az érzelmei.

A „Doktor Balaton” sorozatbeli karakterében – Fotó:TV2

-Forgatott-e ezen kívül mást is (mozifilm, tévé, kisjátékfilm…) ebben az évben, illetve van-e kilátásban olyan konkrét megkeresése, ami publikus?

Nyár elején forgattam egy pici, de fontos szerepet a Szia, Életem! című mozifilmben. A tervek szerint jövő nyáron kerül majd mozikba. Ez egy nagyon szép, érzelmes, különleges világgal rendelkező történet, remek humorral. A forgatókönyvet Vékes Csaba írta, aki társrendezője is a filmnek Rohonyi Gábor mellett. A főszerepet Túróczy Szabolcs és Pásztor-Várady Mór játssza, aki egy 7 éves, talpraesett, vicces és szuper kissrác. Rég vártam valamit ennyire, mint ezt a filmet, szerintem nagyon jó lesz.

-A másik dolog, amit februárban kiemelt: tervei saját társulatával, az E-Mancik Színházi Manufaktúrával (mellyel Móron is felléptek 2018-ban).  Mielőtt erre bővebben rátérnénk, beszéljünk kicsit arról, honnan a névválasztás, kik a tagjai, mikor alakultak?

A nevünket Máthé Zsolttól kaptuk, aki immáron két darabunkat is rendezte, és nagy szerepe volt abban, hogy mi társulatként definiáljuk magunkat. Az állandó otthonunk az internet, erre utal a nevünkben is az e-előtag, de a név játék a szavakkal: arra az alapvető igényünkre utal, hogy mindenről beszélhetünk, akár olyan témákról is, amik nők szájából tabunak számítanak, a manufaktúra pedig azt hivatott jelezni, hogy mindent magunk állítunk elő, a saját darabjainknál a szövegeket is. Dobra Mara, Szirmai Melinda, Tarr Judit és én vagyunk a társulat tagjai, de vannak olyan alkotótársaink, mint Máthé Zsolt, akit már korábban említettem, és Nyitray László zeneszerző, akik szorosan összefonódtak a társulattal. Már 6. éve dolgozunk és gondolkozunk így együtt.

Az E-Mancik  Színházi Manufaktúra: „Válogatáskazi – avagy szomjas fiúk tolják a kakaót” – Fotó:Margitay Klára

-Sikerült-e megvalósítania, amit ezzel kapcsolatban megfogalmazott, mely szerint nagyobb hangsúlyt kívánt fektetni társulatára? A mostani kényszerszünet idején dolgoznak-e új előadáson, egyéb projekten?

Tavasszal mutattuk volna be új előadásunkat, amit a kényszerszünet miatt nem tudtunk, de szerencsére még ősszel pont sikerült összehoznunk: „Válogatáskazi – avagy szomjas fiúk tolják a kakaót”. A bemutatóval együtt talán 3-szor játszottuk, de így is új lendületet adott. Elképesztően jó élmény volt maga a premier, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Úgyhogy most arra használjuk ezt az újabb leállást, hogy írunk. Már vannak ötletek, szépen lassan formálódik a következő darab.

-Vendégművészként szerepelt-e valamelyik színházban ebben a – sajnos rövidre szabott – színházi évadban?

Ez az év nem erről szólt. Szerencsésnek tartom magam, hogy tudtam forgatni. Ott is sokadik kör után tudott elindulni a munka, színházban meg…nem is tudom összeszámolni, hányszor kellett mindent újratervezni. De bízom benne, hogy tudjuk majd jól használni ezeket a pihenőket, ha sikerül átvészelni ezt az időszakot. Nagyon sok veszteség ért sokunkat, anyagi, és ami még nehezebb, személyes veszteségek. Ezekkel kell tudnunk együtt élni, ami nehéz, de talán egymásba kapaszkodva kicsit könnyebben megy majd.

-Azt mondta, régóta szeretne eljönni Mórra a bornapokra. Idén sikerült-e, illetve járt itt más alkalommal ebben az évben?  

Nem jutottam el idén sem, bár ez most nem is lett volna okos dolog. De nem adom fel, és ha ritkán is, azért járok Móron. Végül is még mindig “hazamegyek”.

                                                                                           

                                                               Nagy Pál

 

A Doktor Balaton című sorozatot december 27-től láthatják a tévében, a fent említett „Szia, Életem!” című mozifilm honlapját pedig itt találják:

https://sziaeletem.hu/

Az E-Mancik Színházi Manufaktúra Facebook oldala: https://www.facebook.com/emancikszinhaz

Az év eleji  (Sárközi-Nagy Ilonával készített) két részes riportunkat itt olvashatják:

https://mormost.hu/2020/02/15/sarkozi-nagy-ilona-semmiert-nem-adnam-hogy-videken-nottem-fel-mori-evek/

https://mormost.hu/2020/02/22/sarkozi-nagy-ilona-szuksegem-van-a-szabadsagra-interju-2-resz/

Sárközi-Nagy Ilona – Fotó:Kovács Judit JuJu

 

A képeket  Sárközi-Nagy Ilonától kaptam –a szerk.

Írj Te először kommentet "Tévésorozatban és moziban is láthatjuk hamarosan Sárközi-Nagy Ilona móri színművésznőt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*