Ezt írta a Katasztrófavédelem a Móron talált bombával kapcsolatban

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Czupár Norbert, móri önkormányzati tűzoltóság/

“Második világháborús robbanótest miatt háromszáz méter sugarú körben kiürítették Mór belvárosának egy részét november 25-én délután. A lakók este visszatérhettek otthonaikba.

A körülbelül száz kilogrammos rombolóbombát földmunkák közben találták meg egy általános iskola és egy óvoda közelében.

A rendőrséggel együttműködve a móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók részt vettek az érintett terület lezárásában és a lakosság tájékoztatásában.

Ideiglenesen száztizennégy ingatlanból több mint négyszáz embernek kellett elhagynia az otthonát, illetve a robbanótest hatástalanításáig nem térhettek haza.

Többségük rokonoknál töltötte az időt, az önkormányzat által melegedőhelynek kijelölt szabadidőközpontba összesen ötvenegyen érkeztek, ahol az egészségügyi felügyeletet a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként a Fejér Medic biztosította.

A kiürítés az iskolát nem érintette, mert addigra a tanítás véget ért. Az óvodából néhány gyermek a pedagógusok felügyelete mellett a szabadidőközpontban várta meg szüleit.

A tűzszerészek a robbanótestet a helyszínen hatástalanították, ezután a lakók kora este hazatérhettek – tette közzé honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

/Fotó: Czupár Norbert, móri önkormányzati tűzoltóság/

Írj Te először kommentet "Ezt írta a Katasztrófavédelem a Móron talált bombával kapcsolatban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*