Eddig 160m3 hulladékot gyűjtöttek össze

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Mór Önkormányzata is pályázott a “Tisztítsuk meg az országot” projektben – tették közzé Facebook oldalukon. Ezt írták sajtóközleményükben az eddigi eredményekről:

“Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által lebonyolított Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütemének végrehajtása a Mór Városi Önkormányzatnál a 2021/TMOP2/0154 számú támogatói okirat alapján.

Mór Városi Önkormányzat 2021. szeptember 15.-én nyújtott be pályázatot az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-hez, melyet a 2021. november 17.-én pozitívan bíráltak el, és nyert 5 087 250 Ft, azaz ötmillió-nyolcvanhétezer-kétszázötven forint összegű vissza nem térítendő támogatást vállalt feladatainak végrehajtására, melyre a felhívás szerint 2021. november 30.-ig van kötelessége.

A pályázat benyújtását követően önkormányzatunk megkezdte a pályázatban megjelölt akcióterületeken a hulladék összegyűjtését, az illegális hulladéklerakók felszámolását. Valamennyi felkutatott területen vegyes hulladékot található.

Mindegyikben volt bontásból származó törmelék, háztartási-, elektronikai és zöld hulladék is. Jellemzően sok autóipari hulladék is volt.

Az eddig összegyűjtött hulladékok mennyisége 160 m3.

Az önkormányzat saját városkarbantartó cégének munkatársai megkezdték az elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékok begyűjtését.

Konténereket és rakodógépeket béreltünk, ezen kívül további kis értékű eszközök, (szemeteszsák, lapát, lombseprű, cirokseprű, kesztyű) beszerzésére is sor került.

Bízunk benne, hogy a projekt megvalósulásával egy nagy lépéssel közelebb kerülünk a város külterületeinek megtisztulásához, a társadalmi szemlélet további pozitív irányú változásához.”

Írj Te először kommentet "Eddig 160m3 hulladékot gyűjtöttek össze"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*