Fokozott rendőri jelenlét a közutakon és a temetők környékén Fejér megyében

Népszerű ajánlatok

/Fotó:police.hu/

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket és keresik fel elhunyt szeretteik, hozzátartozóik sírját. A nyugodt és kegyeletteljes megemlékezés érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására.

A rendőrök az ünnep zavartalan biztosítása érdekében a temetők, sírkertek, kegyhelyek környékén közbiztonsági, közlekedési, és bűnmegelőzési feladatokat látnak el, ezért kérjük Önöket, hogy mindezek tudatában figyelmes és jogkövető magatartásukkal segítsék kollégáink munkáját!

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat!

 • Amennyiben tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
 • Az értékeit, személyi okmányait tartsa táskája és ruházata belső zsebében!
 • Soha ne hagyja táskáját őrizetlenül!
 • Autóval lehetőség szerint őrzött, ennek hiányban jól látható, kivilágított helyen parkoljon!
 • A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjön meg, bármilyen kevés időre is hagyja el a járművet. Ha van az autóban beépített lopásgátló, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál biztonságos helyen.
 • Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken!
 • Amennyiben a megemlékezés lakóhelyétől távolabb történik, kérje meg szomszédait, ismerőseit lakása szemmel tartására a betörések, besurranások elkerülése érdekében!
 • Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy otthona őrizetlenül marad.

Még néhány jó tanács közlekedőknek:

 • A temetők környékén számoljon a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekedik, tegye ezt még nagyobb körültekintéssel és türelemmel!
 • Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból” közlekedjen, figyelje az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjon a várható változásokról.
 • Mindig használja a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált, tegyen bejelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon!

Mindenkinek békés, kegyeletteljes megemlékezést és balesetmentes közlekedést kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Írj Te először kommentet "Fokozott rendőri jelenlét a közutakon és a temetők környékén Fejér megyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*