A kisteherautó vezetője okozta a súlyos balesetet Móron

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció!/

Mint korábban írtuk, a ma reggeli móri baleset ügyében információt kértünk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatától.

Röviddel ezelőtt az alábbiakat válaszolták megkeresésünkre:

“Elektronikus úton a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához érkezett megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy 2024. február 6-án 8 óra 17 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Móron a Kossuth Lajos utca és a Budai Nagy Antal tér kereszteződésében baleset történt.

Az elsődleges információk lapján egy kistehergépjármű 47 éves vezetője, balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget a szemből érkező kerékpáros részére, ezért összeütköztek. A balesetben a kerékpáros súlyos sérüléseket szenvedett. Az esettel kapcsolatban a Móri Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük fogadják meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

A sebesség helyes megválasztása:

A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyike a kiemelt baleseti okoknak. Hogy a közúton milyen tempóban haladhatunk – a helyszín és a jármű vonatkozásában is – konkrétan meghatározza a KRESZ. A szabályzóban meghatározott sebességi értékek azonban csak lehetőségek, és kizárólag olyan körülmények között választhatók, ha az egyéb szabályoknak megfelelünk, és szem előtt tartjuk a baleset-megelőzési szempontokat.

A sebességet tehát úgy kell megválasztani, hogy alkalmazkodjunk a különböző tényezőkhöz – mint az út-, az időjárási, a látási és a forgalmi viszonyok –, illetve a jármű és a rakomány sajátosságaihoz.

Az elsőbbségi jog, valamint a kanyarodási szabályok megsértése:

A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik: „Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában.”
Kérjük a közlekedésben részt vevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, és nagyobb figyelmet fordítsanak az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra! Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!”

A balesetről reggel itt számoltunk be:

Kerékpárost gázoltak el Móron

 

Írj Te először kommentet "A kisteherautó vezetője okozta a súlyos balesetet Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*