Vándortáboroztak (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/

A Móri Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közösségi oldalán újságolta, hogy alig ért véget a tanév, diákjaik máris vándortáborban voltak:

Iskolájuk ugyanis hatodik éve vesz részt az Erdei Vándortábor Programban.  Június 19-25-ig a 7-8. osztályosok, illetve már középiskolás öregdiákjaik a Balaton-felvidéken töltöttek el egy élményekben bővelkedő hetet.

A túra Monostorapátiból indult, ahonnan az első két nap a hegyesdi és a csobánci várromot, valamint a szentbékkállai kőtengert hódították meg.

A harmadik napon a klasszikus vándortáborok mintájára egész heti felszerelésüket a hátukra kapták, s a Művészetek Völgyéről ismert Kapolcson keresztül érték el második szálláshelyüket, a balatoncsicsói erdészház udvarán kialakított sátortábort.

Másnap Nagyvázsonyban jártak, ahol meglátogatták a közelmúltban felújított Kinizsi-várat és a Postamúzeumot.

Az ötödik napon Monoszlóra tette át székhelyét a csapat, amely megcsodálhatta a mencshelyi Kossuth-kilátóból nyíló panorámát, majd a Hegyes-tűn egy kialudt bazaltvulkán egykori kráterében tett sétát.

A kiváló strandidőnek köszönhetően kétszer is megmártóztak a Balaton hűsítő vizében, végül Zánkán egy finom lángossal búcsúztatták a tábori hetet.

Fülöp Ágnes és Kuri-Kapos Katalin tanárnők, illetve Gönczöl Gábor tanár úr vezetésével 82 km-t tettek meg gyalogosan, a vidék legszebb látnivalóinak érintésével.

A program egész nyáron folytatódik, július 21-27-ig az 5-6. osztályosok táboroznak a Vasi-hegyháton – fejeződik be híradásuk.

További képek ITT láthatók!

 

Írj Te először kommentet "Vándortáboroztak (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*