Mórhoz közeli látnivalók: Poós Vizimalom, Jásd

Népszerű ajánlatok

Gyakran fordul elő, hogy szűkebb-tágabb térségünkből olyan helyeket, nevezetességeket mutatunk meg, melyeket érdemes meglátogatni. Ilyen a Poós Vízimalom is Jásdon.

“Jásd:

Veszprém megye északkeleti megyehatára mentén, Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megyék hármashatára közelében fekvő település.

A vízimalomról:

A Poós Vízimalom az 1950-es évek végéig őrlőmalomként működött, ma múzeumként látogatható, újra működõ állapotban, ahol az eredeti gépeket vízi kerék hajtja meg.

Szeretettel várjuk akár egyénileg, akár csoportosan érkező látogatóinkat a bakonyi hegyek között, egy csendes, nyugodt, erdős környezetben fekvő, végig betonúton megközelíthető 150 éve épült vízimalomban, amelyet Budapestről ideköltözvén 1996-ban vettünk meg, majd újítottunk fel a meglévő eredeti berendezéseket meghagyva.

Ha a régi dolgok mellett az állatokat is kedvelik, ismerkedhetnek portánkon fjord lovakkal, sőt akár fel is ülhetnek ezek hátára, vagy kocsikázhatnak a környéken, vagy simogathatnak kecskéket, vietnámi malacokat és egyéb apró jószágokat.

A portát egy pár morcos komondor őrzi, de vannak békésebb kutyák is, a gyerekek kedvencei, a bohókás spiccek.

Az ínyencek pedig megkóstolhatják a friss kecsketejet, kecskesajtokat, idény jellegű saját készítésű bio lekvárjainkat. (Pl: som, josta, naspolya, birs, bodza stb.)”

/forrás:a Poós vizimalom honlapja/

Látogatási idő, árak, telefonszám, egyéb információk ide kattintva:

http://www.poosmalom.gportal.hu/

A malom honlapja szerint felújítási munkálatok jelenleg miatt zárva tartanak.      Szerintünk nézzen vissza honlapjukra később, ha kíváncsi erre az ipartörténeti látnivalóra.      2021.10.15. – a szerkesztő.

Írj Te először kommentet "Mórhoz közeli látnivalók: Poós Vizimalom, Jásd"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*