Bátorságért érdemjelet kapott egy bakonycsernyei rendőr

Népszerű ajánlatok

/A kép jobb oldalán a bakonycsernyei Lattenstein Máté  – Fotó:police.hu/

“Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.

Három fejéri zsaru vehetett át jutalmat Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a rendőrség napja alkalmából. A Bátorságért Érdemjellel elismert Kocsis Krisztina, Kamondi Tibor és Lattenstein Máté törzsőrmesterek égő lakásból hoztak ki egy idős nőt.

– Gépkocsizó járőrszolgálatot teljesítettünk január végén, amikor lakástűzről jutott el hozzánk egy bejelentés – mondták a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egyenruhásai. – A vasútállomás környékén, egy négyemeletes panelépület legfelső szintjén meg is láttuk a füstöt. Felsiettünk, kopogtunk, de már akkor készültünk rá, hogy be kell hatolnunk, nincs bent cselekvőképes személy, aki ajtót nyithatna.

Kamondi Tibor váltásparancsnok és Lattenstein Máté járőrparancsnok berúgták az ajtót, majd mindhárman bementek a lakásba.

– A minél hatékonyabb cselekvés érdekében kétfelé váltunk: az egyik szobában mi, férfiak találtuk meg a lakás tulajdonosát, a hetvenes éveiben járó asszonyt – folytatták a törzsőrmesterek.

– Az egyik szobában volt, észlelte jöttünket, akkor állt fel, amikor beléptünk. Fölöttébb zavartnak, a belélegzett füsttől kábának látszott, ruhája, bőre több helyen kormos volt.

Kivezettük a lépcsőházba, közben kolléganőnk végigjárta az összes helyiséget, mígnem megbizonyosodott róla, hogy sem más ember, háziállat nincs a lakásban. Ekkor értek ki a tűzoltók és a mentők, szerencse a szerencsétlenségben, hogy az épület jól megközelíthető helyen volt.

A katasztrófavédelem munkatársai eloltották a tüzet, és átszellőztették a lakást. Véleményük szerint, ahogyan az már sok esetben megtörtént: a véletlenek együttállása okozta a gyulladást. A néni még nem pakolta el a karácsonykor használt műanyag fenyőfát, azt egy asztalkán tartotta.

Napokkal korábban elhunyt a férje, akire gyertyagyújtással szokott emlékezni, azonban nem figyelt arra, hogy a gyertyák lángjához túl közel esnek a gyúlékony műfenyő ágai. Az idős asszonynak nem keletkezett komoly sérülése, a mentősök megfigyelésre kórházba szállították. Mi értesítettük a család tagjait a történtekről, majd visszazártuk a lakás ajtaját, mielőtt elhagytuk a helyszínt.”

Forrás:police.hu

 

Lattenstein Máté törzsőrmester (nem hivatalos, de megbízható információink szerint) Bakonycsernyén él – a szerkesztő.  Ezúton gratulálunk neki.

Írj Te először kommentet "Bátorságért érdemjelet kapott egy bakonycsernyei rendőr"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*