Meghalt Pusztavám körzeti megbízottja, három gyermeke javára gyűjtenek

Népszerű ajánlatok

/A képen Deme János 2019-ben/

47. életévében meghalt Deme János címzetes rendőr főtörzszászlós, Pusztavám körzeti megbízottja (1974-2021 †).  Egyedül nevelte három gyermekét.  Pusztavám Község Önkormányzata Deme János kórházba kerülése után a múlt héten gyűjtést hirdetett a Pusztavám Község / Gemeinde Pußtawam Facebook oldalon a magukra maradt gyermekeknek.  Ha támogatná őket,  itt teheti meg – olvasható a felhívásban:

Családsegítő Alapítvány

K&H számlaszám:

10401017-49515749-49521050

(Közleményben kérjük feltüntetni:,,Deme”)

Deme János két évvel ezelőtt a Pusztavámi Krónika  2019. márciusi számában adott interjút e sorok írójának abból az alkalomból, hogy 15 éve került a településre.  Ezt a riportot olvashatják most:

”  15 éve szolgálja a pusztavámiakat

Nemrég tudtam meg, hogy Deme János  2019. január 1. óta – immáron tizenöt éve – teljesít szolgálatot körzeti megbízottként Pusztavámon.  Ennek kapcsán váltottunk néhány szót:

Névjegy

Név: Deme János címzetes rendőr főtörzs zászlós

Mikor és hol született: 1974. 07. 18-án születtem Tiszalökön.

Magánéleti adatok:  3 fiúgyermekemet nevelem, akik Pusztavámon jártak óvodába, 18 éves fiam is a helyi iskolában végzett, míg 11 és 15 éves gyermekeim jelenleg is itt tanulnak, megismerve a német nemzetiségi hagyományokat…

Hobbija: rendszeresen járok focizni egy baráti társasággal az iskola tornatermébe.

-Mindig egyenruhás pályára készült? Mikor végzett rendőrként, hol kezdte pályáját?

Gyermekkorom óta mindig katona vagy rendőr szerettem volna lenni. 1993-ban végeztem a csopaki Rendőrtiszthelyettes-képző Iskolában. 1993-től 1996-ig a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságon, 1996-2001 közötti időszakban a Tiszavasvári RK-on, 2001-2003 között a Balatonfüredi RK-on, ezután 2003-ig a Siófoki RK-on, majd 2004-től a Móri RK pusztavámi körzeti megbízottjaként dolgozom.

– Hogy került épp Pusztavámra?  Miért választotta épp településünket?

Második gyermekünk megszületése után nagyobb lakásra volt szükségünk, és egy belső pályázat útján a Pusztavámon felajánlott önkormányzati lakás teljesen megfelelt az igényeinknek.

-Másfél évtized távlatából: könnyen ment a beilleszkedés?

Azt gondolom, hogy mondhatom: könnyen ment a beilleszkedés, köszönet a Polgárőrség akkori vezetőjének, illetve tagjainak, valamint az Önkormányzatnak, akiktől minden segítséget megkaptam, hogy a lakossággal is eredményes, jó kapcsolat alakuljon ki.

Melyeket tartja legfontosabb feladatainak mindennapi tevékenységében? Ide kapcsolódik, hogy mi mindenre a legbüszkébb az elért eredmények közül?

Azt tapasztaltam, hogy a lakosság biztonságérzete Pusztavámon pozitív, ennek megtartása minden téren a legfontosabb a számomra. Azt hiszem, amikor „árvíz”, illetve „hóhelyzet” volt településünkön és a környéken, a példás polgárőri és lakossági összefogás volt emlékezetes, amely megmutatta, hogy jó munkát végeztünk és végzünk, bebizonyítva, hogy közösen meglehet oldani a nehézségeket.

-Kiktől kap munkájához a legtöbb segítséget községünkben?

Szeretném megköszönni a polgárőrség tagjainak, az Önkormányzatnak, valamint mindenkinek, aki Pusztavámon lakik, hogy eddig is segítették, és remélem ezután is segítik majd a munkámat.

 

További szolgálatához sok sikert kívánok!        Nagy Pál   ”

 

Nyugodjék békében!

Írj Te először kommentet "Meghalt Pusztavám körzeti megbízottja, három gyermeke javára gyűjtenek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*