Szakmai versenyt is nyert Farkas Noémi, az életmentő móri rendőr

Népszerű ajánlatok

/A képeken a Móri Rendőrkapitányság, illetve Farkas Noémi egy korábbi elismerés átvételekor/

Farkas Noémi őrmester, a Móri Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője a 81-es főúton járőrözött, amikor megpillantott az út mellett egy kisebb csoportosulást. Kiderült: éppen újraélesztik a földön fekvő nőt. A már jócskán elfáradt férfitól átvette a mellkasi kompressziót, az újraélesztés sikerült.

Ha valahol a múltban azt kellene fellelni, hogy Farkas Noémi miért lett rendőr, akkor leginkább ott találnánk rá a fő okra, hogy a lovak szeretete irányította a figyelmét a lovas rendőrökre. Hogy aztán négy éve mégis baleseti helyszínelő lett, az már egy külön történet. Farkas Noémi őrmester, a Móri Rendőrkapitányság helyszínelője azt mondja, nem bánja, hogy így történt. Úgy véli, baleseti helyszínelőnek lenni érdekes, összetett munka, a szakma egyik csúcsa. Ahogy ő említi: nagyon ott kell lenni fejben, hiszen mégiscsak emberi sorsokról kell dönteni; nagyon pontosan, fókuszáltan kell dolgozni, mindezt úgy, hogy nincs két egyforma eset.

Hogy jól csinálja, az nem kérdés, tavaly tagja volt annak a párosnak, amelyik megnyerte a megyei baleseti helyszínelők versenyét, ezért elismerést vehetett át Szabó Vendel ezredestől, a Fejér vármegyei rendőrfőkapitánytól (fenti kisebb képünkön).

Július 22-én éppen a 81-es főúton járőrözött, amikor arra lett figyelmes, hogy néhány autó áll az egyik bekötőúton, a kocsik körül emberek, és arra gondolt, talán valami baleset történhetett.

– Megálltam én is, kiszálltam az autóból, és kérdeztem, hogy tudok-e segíteni – eleveníti fel a történteket. – Amikor közelebb léptem, láttam, hogy egy harminc körüli nő a földön fekszik, és egy férfi, később kiderült, egyik hozzátartozója, próbálja újraéleszteni. Mindenekelőtt a tevékenységirányítási központot értesítettem, kértem, hogy küldjenek mentőt, ami perceken belül oda is ért, merthogy a jelenlévők már ugyancsak értesítették a mentőszolgálatot. Azt is láttam, hogy az újraélesztést végző férfi már fárad, ezért gyorsan átvettem tőle a mellkasi kompressziót, és a mentők megérkezésééig én végeztem az újraélesztést, majd a mentőknek is segítettem, amit tudtam. Végül hívtam még két móri egységet, hogy a 81-es főúton irányítsák a forgalmat, mert ilyenkor lelassul, elég sokan lassítanak, bámészkodnak, ezért veszélyessé válik.

Végül a mentősök stabilizálták a 34 éves Fejér vármegyei lakos állapotát, kórházba szállították. Az életmentésnek fontos résztvevője volt Farkas Noémi őrmester, aki ezen a helyszínen is helytállt.

T. Z.

Forrás: Police.hu/Zsaru Magazin 

Fotók: Nagyobb kép: Nagy Pál  – Kisebb kép: Rendőrség

 

Tegnap itt írtunk róla:

Életmentésben segített a móri rendőrnő

Írj Te először kommentet "Szakmai versenyt is nyert Farkas Noémi, az életmentő móri rendőr"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*