Móri Borbarát Hölgyek: Luca-napi gyűlés hagyományőrzéssel

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete/

A Móri Borbarát Hölgyek decemberi gyűlésüket immár 4. alkalommal 13-án Luca napján tartották. Eddig a hölgyek a Luca-nappal kapcsolatos játékos feladatokat kaptak az egyesület elnökétől, Bäcker Zsuzsannától. A legtöbb pontot elért hölgy jutalma egy seprű és egy fekete macska volt, amit örömmel vitt haza a nyertes.

A boszorkányos kedvükben, öltözetükben a hölgyek idén Hengl Mária elnökhelyettes bemutatóját a Luca-napi karácsonyig tartó szokásokról gyakorlati bemutatóval hallgatták végig.

Marika elhozta a Lucaszékhez szükséges fák sokaságát, elmesélve a szék készítésének történetét.  Az ilyenkor szokásos jövendölést is gyakorlati bemutató követte. Megtudhattuk, hogyan próbálták a lányok jövendőbelijük személyét megjósolni. Végül Lucabúzát vetettünk.

A negyedik negyedévi névnaposok köszöntését (Erzsébetek, Évák ) a saját készítésű karácsonyi ajándékok átadása követte. Mindenki készít  ilyenkorra egy ajándékot és nevek kihúzásával dől, el melyiket ki kapja. Nagy öröm adni és kapni is. Mindig izgalommal várjuk ki mit alkot, és azt ki kapja.

Természetesen megbeszéltük az elmúlt időszak történéseit és a ránk váró feladatokat. A finom vacsora elfogyasztása után lelkileg feltöltődve tértünk ismét haza.

Advent harmadik vasárnapján a móri városi gyertyagyújtáskor várták a hölgyek a faházban forralt borokkal és teával az érdeklődő szomjas sokaságot.

A János napi borszentelés december 27-én a Kapucinus templomban lesz, ahova mindenki hozhatja a borait szentelésre. Itt a Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagjaival vesznek részt a Borbarát Hölgyek, ami után a két egyesület tagjai baráti beszélgetésben egy kis szeretetvendégségben töltenek együtt idén utoljára időt a Szent Imre Közösségi Házban a kapucinus testvérek részvételével.

A hölgyek még december 30-án 11 órakor a móri Homoki temetőben a  Móri Csata emlékére tartott koszorúzáson vesznek részt, együtt működve a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület tagjaival.

A koszorúzás után forralt borral, teával melegíthetik fel magukat az azon résztvevők.

Bäcker Zsuzsanna  

Elnök, Borbarát Hölgyek Egyesülete Mór

Fotók: Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete

Írj Te először kommentet "Móri Borbarát Hölgyek: Luca-napi gyűlés hagyományőrzéssel"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*