Sok volt a szabálytalankodó

Népszerű ajánlatok

/Korábbi kép, illusztráció – Fotó: Police.hu/

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ma reggel közösségi oldalán számolt be a múlt heti közlekedésbiztonsági ellenőrzések tapasztalatairól. Ezt írták:

“A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt héten is kiemelt figyelmet fordítottak a szabálytalankodók forgalomból történő kiszűrésére. A közlekedésrendészeti ellenőrzések során nagy hangsúlyt fektettek a főbb baleseti okok visszaszorítására, különös tekintettel a sebességtúllépésre, a kanyarodási, az előzési és az elsőbbségi szabályok megsértése és az ittas járművezetésre.

Az év 3. hetében az egyenruhásoknak 136 esetben kellett intézkedniük sebességtúllépés miatt: 85 járművezető helyszíni bírságban, 47 vezető közigazgatási bírságban, 4 sofőr pedig figyelmeztetésben részesült. Megállítás nélküli sebességellenőrzés során összesen 799 járművezetőről készített felvételt a traffipax.

Az elsőbbség és az előzés szabályait 115-en sértették meg, a kanyarodási és az irányváltoztatási szabályoknak 48-an nem tettek eleget, a követési távolságot pedig 7-en nem tartották be.

A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 226 esetben intézkedtek a rendőrök, 2 alkalommal pedig a gyermekbiztonsági rendszer használata nem volt megfelelő. Az egyenruhások 7 nap alatt 19 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.”

Írj Te először kommentet "Sok volt a szabálytalankodó"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*