Vásárcsarnok, termelői piac

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Fenesi András, a Mór Városi Önkormányzat kommunikációs referense (egyben a Városi Tévé főszerkesztője)  az alábbiakról tájékoztatott bennünket:

“Mór Városi Önkormányzat sikeresen pályázott, hogy megvalósítsa a „Helyi gazdaságfejlesztés Mór városban” TOP-1.1.3-15-FE1-2016-00006 – című projektjét, melyre 100 %-os támogatási arányt megítélő döntés született, a város 828,72 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével építhette meg az új vásárcsarnokot.

Régóta várt fejlesztést valósíthatott meg Mór Városi Önkormányzat a Helyi gazdaságfejlesztés Mór városban pályázat keretében. A TOP-1.1.3-15-FE1-2016-00006 projekt 828.726.505 Ft teljes körű támogatásával a kulturált árusítóhelyek mellett üzlethelyiségeket is kialakítottak az új vásárcsarnokban.

A TOP-1.1.3-15 „Helyi gazdaságfejlesztés” pályázati felhívás alapján megvalósult fejlesztés célja egy megújuló piactér kialakítása volt, ahol egy vásárcsarnok is helyet kapott.

Az egykori piac murvás területén Mór Város leendő díszterének tengelyében egy új vásárcsarnokot hoztunk létre, ahol a helyi termelők tiszta és igényes, széltől és naptól védett helyen árulhatják termékeiket a jövőben. Ezek mellett több kisebb üzlet is helyet kapott.

A tervezett vásárcsarnok mellett közvetlenül, de térszint eltolással készült el a virágpiacnak helyszínt adó terület, egy új termelő piac, ahol tiszta és igényes helyen árulhatják termékeiket az árusok, vásárolhatnak a látogatók. A projekt fizikai befejezésére 2023.12.20-án került sor.”

Átadás információink szerint februárban – a szerk.

Írj Te először kommentet "Vásárcsarnok, termelői piac"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*