Új üzletek és irodák Mór belvárosában

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Fenesi András, a Mór Városi Önkormányzat kommunikációs referense (egyben a Városi Tévé főszerkesztője)  az alábbiakról tájékoztatott bennünket:

“Mór Városi Önkormányzat sikeresen pályázott, hogy megvalósítsa a „Barnamezős területek rehabilitációja Mór Városában” TOP-2.1.1-15-FE1-2016-00004 – című projektjét, melyre 100 %-os támogatási arányt megítélő döntés született, a város 1,031 milliárd Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével építhette meg az új üzlet-, és irodaházat.

Akadálymentesített üzlet- és irodahelyiségek, rendezett környezet, energiatakarékos közvilágítás, zöldkörnyezet segíti a fiatal vállalkozók indulását, erősíti a város turisztikai vonzerejét a TOP-2.1.1-15-FE1-2016-00004 keretében megvalósult Barnamezős területek rehabilitációja Mór Városában pályázatnak köszönhetően. A beruházás 100 százalékos támogatással, 1.031.223.910 Forintból valósulhatott meg.

Sikeresen pályázott és ennek köszönhetően támogatásban részesült Mór Városi Önkormányzat projektje a TOP-2.1.1-15 „Barnamezős területek rehabilitációja” pályázati felhívás alapján.  A beruházás célja az volt, hogy az alulhasznosított gazdasági területen fejlessze a versenyképes üzlet- és iroda szolgáltatásait.

Ez az egykori piac bejáratánál lévő üzletek területét érintette annak érdekében, hogy azok környezetében üzleti és vásárközpontok alakuljanak ki. A beruházás részét képezte utcabútorok elhelyezése, járdák, gyalogos forgalom számára is elérhető utak kialakítása, illetve komplex külső környezet rendezés, valamint a rehabilitált barnamezős területen energiatakarékos közvilágítást alakítottak ki. Az új építés során teljes körű akadálymentesítés valósult meg. Az új, központi elhelyezkedésű, impozáns iroda-és üzlethelyiségek által megnő a város vonzereje a fiatal vállalkozók számára is.

A barnamezős területek elbontásával, valamint az újonnan kialakított épület és zöldterület kiépítésével egy új, hasznos terület született, amely számos célcsoporti igényt elégít ki. A fejlesztés az energiatudatosság és a fenntartható fejlődés szellemében valósult meg. Az újonnan kialakított épület és zöldterület által egységesebb városkép alakult ki, a projekt hatására bővül a belváros szolgáltató funkciója. A fejlesztés az által, hogy szépíti a belvárosi környezetet, részben hozzájárul a város turisztikai vonzerejének növeléséhez is. Pezsdíti az üzleti életet azokon a napokon is, amikor nincs „piac nap”. A projekt fizikai befejezésére 2023.12.20-án került sor.”

 

Átadás információink szerint februárban – a szerk.

Írj Te először kommentet "Új üzletek és irodák Mór belvárosában"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*