Fehérvárcsurgón és Móron járt Novák Katalin

Népszerű ajánlatok

/A képen: Novák Katalin gyerekekkel a Fehérvárcsurgói-kastélynál – MTI fotó/Máthé Zoltán/

A Magyar Távirati Iroda (MTI) az alábbi közleményt adta ki Novák Katalin köztársasági elnök mai fehérvárcsurgói és móri látogatásáról:

“Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel egyeztetett csütörtökön, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján.

A nemzeti zászló felvonása után folytatott egyeztetés kezdetén Novák Katalin köztársasági elnök kiemelte, hogy “a kihelyezett Sándor-palota” ötletét a német elnöktől vette, aki rendszeresen “kihelyezi saját hivatalát” a fővároson kívülre, ezt a mintát követve: Budapestről egy-egy vármegyét meglátogatva végzi a köztársasági elnök államfői teendőit. Fejér vármegye a hatodik a vármegye-látogatások sorában – fűzte hozzá Novák Katalin.

A vármegye-látogatások célja, hogy személyesen ismerje meg az adott régió előtt álló kihívásokat, az emberek gondjait és büszkeségeit – mondta Novák Katalin.

A továbbiakban zárt körben tartott megbeszélésről Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke azt mondta, a jövőben megoldandó kérdésekről és problémákról, valamint a vármegye számára kiemelten fontos fejlesztésekről tájékoztatták az elnököt. Ezekben a témákban kérték közbenjárását – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy elsősorban infrastrukturális fejlesztésekről volt szó, a 13-as, 81-es, 63-as utak négysávosításáról, az M8-as út- és a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek útfejlesztésekről, a V4 Ifjúsági központ építéséről Sukorón, illetve a bicskei intermodális csomópont fejlesztéséről. Megjegyezte, hogy egyeztettek a Velencei-tó jövőjéről, vízpótlásáról is, hozzátéve, a tó az egyik legfontosabb természeti érték a vármegyében. Áttekintették a Dunaferr helyzetét is.

Az államfő Fehérvárcsurgót követően Mórra utazott, ahol Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus iskolájában, a Radnóti Miklós Általános Iskolában találkozott diákokkal. Sukorón a református templomban koszorút helyezett a győztes pákozdi csata emlékére.”

-MTI-

Írj Te először kommentet "Fehérvárcsurgón és Móron járt Novák Katalin"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*