Halállal végződött a bakonycsernyei lakástűz (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Facebook/Rescue Press/

Vasárnap reggel fél kilenc előtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Bakonycsernyén, az Akácfa utcában.

A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy helyisége gyulladt ki.

Az egységek az égő épületet több oldalról oltva fékezték meg a lángokat. A tűzzel érintett épületrészből egy embert kivittek, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életén már segíteni.

Nem kizárt, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta, de a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Évente több mint 7000 lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak az otthonok elenyésző részében használnak füstérzékelőt. Pedig ahol van ilyen készülék, ott a tüzet annak keletkezésekor meg tudják fékezni, vagy időben ki tudnak menekülni.

Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem alakult ki – tájékoztatott bennünket Szabó-Bisztricz Anett Fejér vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

/Fotó: Facebook/Rescue Press/

Korábbi híradásunk:

Ég egy ház tetőszerkezete Bakonycsernyén

Írj Te először kommentet "Halállal végződött a bakonycsernyei lakástűz (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*