66 baleset, több sérült, egy halott a múlt héten Fejérben

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Police.hu/

Fejér vármegye közútjain a 2023. augusztus 14. és augusztus 20. közötti időszakban összesen 66 közlekedési baleset történt, amelyek közül 7 súlyos, 4 könnyű személyi sérüléssel végződött, 1 további esetben a baleset halálos kimenetelűnek bizonyult.

A közlekedési szabályszegések visszaszorítása érdekében végrehajtott közlekedésbiztonsági ellenőrzések alkalmával az egyenruhások munkáját a vármegye több településén drón is segítette. Az akciók során a rendőrök 139 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 1 esetben nem találták megfelelőnek a gyermekbiztonsági rendszer használatát.

Ittasság miatt 11 járművezetővel szemben büntetőeljárást, míg további 1 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A vármegye közútjain a sebesség túllépése miatt 45 járművezetőt közigazgatási bírsággal sújtottak, további 2 járművezetővel szemben pedig közigazgatási feljelentéssel éltek a rendőrök. Ugyancsak sebesség túllépés miatt 65 járművezetőt szankcionáltak helyszíni bírsággal. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 953 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 9, az elsőbbség meg nem adása miatt 55 járművezetővel szemben intézkedtek, a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 47-en sértették meg, a követési távolságot pedig 15-en nem tartották be – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Írj Te először kommentet "66 baleset, több sérült, egy halott a múlt héten Fejérben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*