Átadták a Radnóti Iskola új épületét (+Képek)

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

2021. februárjában kezdték építeni a Radnóti Miklós Általános Iskola új épületét. Ahogy a móriak láthatták, a kivitelezés 2022. nyarán el is készült. Mint azt az Önkormányzat kommunikációs referensétől megtudtam, a bútorok később érkeztek, a használatbavételi engedély kiadása pedig elhúzódott (ezt csak a közelmúltban kapták meg), így az átadásra ma délelőtt került sor az új szárny tornatermében.

A beruházás részeként új tornaterem épült öltözőkkel és vizesblokkal, 100 fő befogadására alkalmas előadótermet alakítottak ki, szaktantermek létesültek, továbbá új könyvtár és új tanári szoba is létrejött. Az épületszárnyat akadálymentesítették.

A projekt részeként a fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskolában nyelvi labort és természettudományos szaktantermet alakítottak ki, emellett öt tanterem megújult, illetve az épület teljes homlokzati és tetőszigetelést kapott, a nyílászárókat cserélték és a fűtést korszerűsítették.

A fejlesztés teljes költsége 2 milliárd 51 millió forint volt, ebből 1 milliárd 32 millió forint Európai Uniós támogatás.

A mai eseményen részt vett és beszédet, illetve köszöntőt mondott Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese,  Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Fenyves Péter polgármester és Kajos Péterné iskolaigazgató.

A programot az iskola diákjainak műsora színesítette, az épületet pedig  a történelmi egyházak képviselői áldották meg, illetve szentelték fel.  Az új létesítményt a diákok és pedagógusaik a következő tanévtől veszik birtokba.

Képek az iskola új épületszárnyáról és az avatóról:

Fotók: Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Átadták a Radnóti Iskola új épületét (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*