Gyorshajtás, ittas vezetés, biztonsági öv használatának elmulasztása… – ellenőrzések Fejér vármegyében

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Police.hu/

Az egyenruhások 2023. augusztus 7. és augusztus 13. között sebességmérési akciókat tartottak, ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt egyéb szabályszegések visszaszorítására is.

A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 143 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 3 esetben nem találták megfelelőnek, és 3 motorkerékpárossal szemben a bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

Az ellenőrzés alkalmával az egyenruhások ittasság miatt 7 járművezetővel szemben büntetőeljárást, 1 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást, további 1 járművezetővel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A vármegye közútjain a sebesség túllépése miatt 115 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 212-t helyszíni bírsággal sújtottak, és további 3 esetben figyelmeztetéssel éltek az érintett sofőrökkel szemben az egyenruhások. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 3028 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 13, az elsőbbség meg nem adása miatt 68 járművezetővel szemben intézkedtek, a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 38-an sértették meg, a követési távolságot pedig 19-en nem tartották be.

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

1 komment a "Gyorshajtás, ittas vezetés, biztonsági öv használatának elmulasztása… – ellenőrzések Fejér vármegyében"

  1. Semmi probléma ezzel. Ellenőrizzenek, Ez a munkájuk. De amikor szabályszegés nélkül haladsz az úton este és villogtatva mennek utánad, mint egy bűnöző után, leállítanak igazoltatnak megszondáztatnak és utána tovább mehetsz…na nekem ez a felháborító. Nem tudom hogy mennyire szabályszerű ez

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*