Két alapkőletételt tartottak ma Móron

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Várhatóan idén ősszel készül el Mór új városközpontja, melynek létrehozásához a Városi Önkormányzat három – az Európai Unió által támogatott – pályázaton nyert összesen  4,161 milliárd forintot.

Ezek közül a „Mór városközpontjának integrált, fenntartható és zöld megújítása”  című projekt (2,301 milliárd forint) keretében a városközpont teljesen megújul. Kompakt, egybefüggő többfunkciós központi tér alakul ki zöld városközpontként, és a városháza eddig bezárt udvarát megnyitják a tér felé.

A korábban alulhasznosított egykori műemlék  istállóépület átalakításával új közösségi és rendezvénytérrel gyarapodik a város, mellyel főleg a fiataloknak kínálnak majd kulturált szórakozási-művelődési  lehetőséget.

A beruházás része egy 96 férőhelyes, egyszintes mélygarázs.  E projekt alapkőletétele már 2022. márciusában megtörtént.

Két másik pályázat is kapcsolódik ide, ezek alapkőletételét tartották ma délelőtt. Fenyves Péter, Mór polgármestere és  Fett Krisztián alpolgármester ismertette a beruházást, majd ők helyezték el az alapköveket és az időkapszulát.

Megtudhattuk, hogy a  „Barnamezős területek rehabilitációja Mór Városában” című projektre 1,031 milliárd forintot, a „Helyi gazdaságfejlesztés Mór városban” elnevezésű projektre pedig 828,73 millió forintot nyert az Önkormányzat.

Előbbinek a keretében a korábban alulhasznosított gazdasági terület versenyképes üzlet- és iroda szolgáltatásainak fejlesztésére kerül sor.

Az utóbbi pályázat célja új piactér kialakítására, ahol egy vásárcsarnok is helyet kap.

Hamarosan közzéteszünk egy képgalériát, ahol látni fogják, hol tart most a beruházás.

Írj Te először kommentet "Két alapkőletételt tartottak ma Móron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*