John Lennon dalait hozták el a Zenepavilonba

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Nagy Pál/

Megtelt a Lamberg-kastély parkjában lévő Zenepavilon nézőtere július 16-án vasárnap kora este Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs John Lennon-estjének kezdetére.

Előbbi mondta még korábban: “Ha hős akarsz lenni, csak kövess engem „Ha 3020-ban megkérdeznék az „utca emberét”, tud-e mondani egy zenekart a XX. századból, valószínűleg azt vágná rá, hogy The Beatles. John Lennon megalapította a világ első és alighanem legismertebb rockzenekarát, 10 év alatt felforgatta a könnyűzenét, majd megszállta a szerelem és makacsul mindennek hátat fordítva, Yoko Ono oldalán alkotott még 10 éven át, tébolyító haláláig…”

A nézők megtudhatták, hogy 2020-ban az Óbudai Társaskör felkérésére, John Lennon születésének 80., halálának 40., és a The Beatles feloszlásának 50. évfordulója alkalmából állították össze műsorukat.  Azóta több helyen megfordultak vele az országban.

Már a koncert első számaként eljátszották az Imagine-t, mert – mint Tasnádi Bence mondta: úgyis mindenki ezt várná, így az elején túlesünk rajta.  Az est anyagát a Beatles 1965-től írt dalaiból (valamint Lennon későbbi szerzeményeiből) állították össze, mert szerintük a legértékesebbek ekkortól születtek.  Ezen persze – ízlés szerint – lehet vitatkozni, de egy biztos: két tehetséges zenés tartalmas műsort hozott el Mórra.

Írj Te először kommentet "John Lennon dalait hozták el a Zenepavilonba"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*