Menekülés a Maldív-szigetekre – engedd meg magadnak a luxust az idilli szigeteken

Népszerű ajánlatok

Fehér homokos part, csodaszép kékségű víz, pálmafák és csodálatos ételek, italok. Ez a Maldív-szigetek, ahol a szó legszorosabb értelmében tudjuk átadni magunkat a luxus pihenés örömeinek. Mivel számoljunk, és miért is érdemes oda utaznunk?

Régen luxus volt, napjainkban már elérhető

Pár évtizede a Maldív-szigetek egy olyan elérhetetlen luxusútnak számított, amit csak a nagyon kivételesek engedhettek meg maguknak hazánkban. Manapság viszont nagyot változott a világ. A sűrűbb repülőjáratok miatt már egy Maldív-szigetekre vezető út is sokkal olcsóbbá vált. Tulajdonképpen egy London vagy Párizs repjegy mellett ugyanúgy teljesen átlagosnak számít, ha a Maldív repjegy is megjelenik a last minute kínálatban. Korábban ez szinte elképzelhetetlen volt. Ma viszont megszokott, és bizony ezt hazánkban sokan szerencsére ki is használják.

Kiknek ajánlott a Maldív-szigeteken pihenni?

Arra ne számítsunk, hogy többórás történelmi túrát fogunk tenni mindenféle ősi romokkal és régi emlékekkel teli utakon, hiszen ez a szigetvilág nem erre született. Ha olyat keresünk, ahol az ódon falak között tudunk barangolni, akkor egy repjegy Málta irányába sokkal megfelelőbb lesz, ezt pedig az eSky oldalán szintén pár kattintással lefoglalhatjuk, ahogyan a szállást is hozzá. A Maldív-szigetek az örömteli pihenés és a valódi passzív kikapcsolódás egyik legalkalmasabb helye leginkább. Az a hely, ahol tényleg csak pihenünk az óceánparton, és a fehér homokban fekve iszogatjuk a legfinomabb koktélokat, miközben a türkizkék óceán nyaldossa a lábunkat.

Paradicsomi pihenés egy csodás szigetországban

A Maldív-szigetek több száz szigetből áll, amelyet egy védett korallzátony vesz körbe. Emiatt az egész szigetcsoport olyan, mintha egy hatalmas türkizkék fürdőhely lenne. A szigetek közti átjárást csónakok és hajók biztosítják, amely teljesen stabil közlekedést ad, hiszen a zátony megtöri az Indiai-óceán hullámait, ezzel védve a szigetet. Az ország szigeteinek egy része teljesen lakatlan, ezért bőven lesz lehetőségünk megcsodálni a trópusi világ élőlényeit. Gekkók, gyümölcsevő denevérek, különleges madarak és persze a csodaszép óceáni halak látványa garantáltan el fogja velünk feledtetni a modern világ szürke hétköznapjait. Ha pedig valami pezsgésre vágyunk, nem csak a strandokon élvezhetjük a laza parti hangulatot, hanem például a fővárosban, Male-ban is. Egyébként a gépünk is ebbe a városba fog landolni, aminek utazási ideje több mint tíz óra. Vagyis azért a nem túl rövid útra mindenképp készüljünk fel.

Hangulatos nyaralóházak, elképesztő luxus szállodák

A Maldív-szigetek fő bevételi forrása a turizmus. Ezért több sziget kizárólag csak nyaralásra használt, amelyek színvonala szó szerint azt jelenti, hogy mindent megtesznek a nyaralók boldogságáért. Habár az ország lakosságának jelentős része muszlim vallású, ettől függetlenül nem muszlimként bármilyen alkoholos tartalmú italt megtalálunk, valamint szabadon hódolhatunk a strandolás és az önfeledt szórakozás minden fajtájának. Vagyis a muszlim vallás ellenére, a turisták minden olyat megkapnak, amit elvárnának egy igazi nyaralóhelytől. Érdemes pár mondatot ejteni a nyaralóházakról. A Maldív-szigeteken szó szerint az óceánon fekszik sok olyan bungaló, ami autentikusan adja a trópusi életérzést. A legtöbb szálloda pedig tökéletesen beleilleszkedik a környezetbe. Erre a Maldív-szigetek lakói oda is figyelnek, hiszen elsősorban a természet szépsége az, ami idevonzza a turisták zömét. Ezért az egész Maldív-szigetek olyan, mint ha egy szürreális álomba kerültünk volna, ahol minden tökéletes. A legkedveltebb nyaraló szigetekre ez különösen jellemző. A Biyadhoo sziget, Fihalhohi, Veligandu és Vaadhoo varázslatos pihenőhelyei csak néhány a sok közül, amelyek közül érdemes válogatni.

 

(X)

Írj Te először kommentet "Menekülés a Maldív-szigetekre – engedd meg magadnak a luxust az idilli szigeteken"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*