25 éve rendezték Móron az első Borkirálynő választást

Népszerű ajánlatok

/Fotó forrása: Facebook/Móri Borkirálynők/

25 éve rendezték Móron az első borkirálynő választást.  Sokáig évente került sor erre, ma már kétévente rendezik meg. Legutóbb 2021-ben került sor erre, így az idei Móri Bornapokon is lesz.  Lejár ugyanis a regnáló móri borkirálynő, Wittner Réka megbízatása.

A Móri Borkirálynők Facebook oldal idézi fel az eseményeket (közösségi oldalukon megszólalnak az eltelt időszak borkirálynői) , így az elsőt is – idézzük bejegyzésüket:

1998 – TÁLOS KATA

“A borkultúra ápolása nagyon nagy szerepet játszik az életemben. A bor szeretetét és tiszteletét édesapámtól tanultam, a családi pincészetben ismerkedtem meg a borkészítés hagyományaival és tudományával. Amikor hazatértem Németországból, akkor kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, barátnőimmel megalapítottuk a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületét, édesapám pedig létrehozta a Brindisi szent Lőrinc Borrendet.

Életem egyik legszebb élménye volt 1998 októberében az első borkirálynő választás. Möllmanné Erzsike ötlete volt, hogy egy történelmi borvidéknek szüksége van egy borkirálynőre. Német mintára megszervezésre került az első borkirálynő választás, amire hét barátnőmmel jelentkeztünk is. Együtt készültünk fel, nagyon jó hangulatban telt a szeptember. sok segítséget kaptunk otthonról, a móri borászoktól és persze Erzsikétől.

Leírni nem tudom a pillanatot, amikor az eredményhirdetésnél kiderült, én lettem a borkirálynő. Két barátnőmet – Buza Csillát és Molnár Mariannt – pedig udvarhölgyeimnek választották. Ez NEM szépségkirálynőválasztás, itt különféle szőlővel, borral kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat kell teljesíteni a versenyen. Továbbá pedig a Móri Borvidéket kell népszerűsíteni a különböző rendezvényeken és eseményeken.”

Kata Tálos

 

IDÉN IS VÁRJÁK a jelentkezőket:

Borkirálynő kerestetik!

 

Írj Te először kommentet "25 éve rendezték Móron az első Borkirálynő választást"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*